De marge van het internet

Eindelijk eens iemand die mijn vage gevoelens en idee?n in duidelijke taal omzet: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/evgenymorozov.html. Met dank aan het internet dat ik dit terug kon zien en met jullie kan delen. Maar jij, die dit leest, bent net als ik een kritische marginaal. Jij legt geen enkel gewicht in de schaal van de vooruitgang, die bepaald wordt door (technologie)bedrijven. De politiek die de waarden, waarvoor onze voorouders hebben gevochten en afgezien, moet beschermen heeft het nakijken, zij kan zich niet snel genoeg aanpassen aan de voortdurende nieuwe situatie. Het politieke aspect van de spullen die we gebruiken wordt in de massamedia verzwegen, ausgeputzt. Als marginaal krijg ik nu, hier de ruimte om deze mening te ventileren, zoals er programma’s als Tegenlicht en Zembla bestaan. Dat is de vrijheid die ik als bloggende marginaal mag genieten, maar zodra zijn marge massa wordt zullen ze mij uitschakelen. Niet persee met wetten, filters en afsluiting, maar eerder zullen ze me verleiden op de trein van de technologische vooruitgang te stappen met geld en mogelijkheden. Met deze VOC mentaliteit is al menig kritisch geluid vermarkt en uitgeschakeld. Maar voor wie schrijf ik dit allemaal op, op mijn vrije zondagochtend? Ik zet mijn macbook-opiaat uit en ga wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *