Ingenieurs van de ziel

Ik lees nu Ingenieurs van de ziel, van Frank Westerman. Non-fictie dat leest als proza, over Russische literatuur, de geschiedenis van de Sovjet-Unie, gelardeerd met anekdotes en historische weetjes. Veel beter dan een avondje zappen en het verleidt je om meer Russische literatuur te lezen. Het roept zelfs het verlangen op eens naar dat zo onbekende gebied af te reizen.

4 gedachten aan “Ingenieurs van de ziel”

  1. U bent niet de eerste die ik zo enthousiast hoor over dit boek. Het wordt zolangzamerhand moeilijk om de aandrang nog te negeren.

  2. ‘Als hij die tekst later aan Babel laat lezen, haalt deze met zijn ciseleermes drie overbodigheden uit de eerste zin. ‘Een verhaal,’ verkondigt de meester,’moet de beknopte precisie hebben van een bankcheque.”

  3. Beste JWL, negeren is zinloos. Ik raad je wel aan eerst ‘De Baai van Kara Bogaz’ van Paustovski te lezen en als je dan toch bezig bent ook ‘De Romantici’, het eerste echte boek van Paustovski. Ik las het in mijn adolescentenjaren, geen idee wat er heden ten dagen van overeind zou blijven. Ik zal het eens herlezen…

  4. De Baai van Kara Bofaz heb ik als enige nog niet gelezen.
    Niet te vinden in de boekhandel.
    Van wie kan ik een exemplaar overnemen.

    Groet, Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *