7,00 km | 36 min 42s

Kort vlot loopje na het werk. Gisteren nog een extra paar gt-2000’s gekocht; de schoen bevalt me, na een paar jaar tobben met andere modellen en merken, prima, net als het lopen op zichzelf. Verder, sneller en soepeler.

Op het moment wordt de relatie schoenen en eventuele blessures weer eens in twijfel getrokken in diverse media. De afgelopen tien jaar heb ik vele modellen versleten, ook meer minimalistische schoenen. Als voorvoet/middenvoetlander is demping voor mij niet echt belangrijk, een goede pasvorm en luchtigheid echter wel. Ik heb ervaren dat je dan toch al snel op goede merkschoen uit komt. Deze zitten gewoon lekkerder en je hebt minder last van blaren, eelt, blauwe teennagels en andere ongemakken. Ik ben het wel eens dat veel lopers de eerste jaren beter in hun techniek en opbouw kunnen investeren dan in materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *