020101

Klote man, heb ik net de eerste dag van dit splinternieuwe jaar gemist, echt fuck, daar gaat mijn missie, gaan mijn goede voornemens. Hoelang zal ik dit stompzinnige gelul nog volhouden? Een jaartje?

Verder wens ik bijna iedereen het beste

301200

Als stapje in de richting van een goed voornemen heb ik me vandaag de IDG-bible over PHP 4, die net in het Nederlands vertaald is aangeschaft. Eens kijken of er iets aan mijn prutswerk te verbeteren valt.

Het valt me op dat ik al een hele tijd niet meer heb zitten zeiken. Waar is het gebleven, die ergernis die altijd als een satelliet om me heen cirkelt. Ik denk dat ik zoetjes aan afgestompt raak. Het is ook allemaal zoveel. Met een schuin oog kijk ik naar de Big Bolus finale. Opa Koos de ultieme looser, die met zijn seniele harses een rottige 50 mille tegemoet loopt, terwijl hij bovenaan staat. Het is toch allemaal teveel. De manipulatiemachine draait op volle toeren, geen trucje blijft ons bespaard. De soap zal schuimen nakendeju.

Sikkema is back: welkom Sikkema. Ik ben er nog niet helemaal achter hoe hij zijn koffie nu drinkt, maar ik denk vooral rustig, op zijn gemakske.

281200

Ja hier schrijft iemand die bijna verongelukt is. Het was spekglad vanmorgen. Op een smal weggetje moest ik aan de kant voor een tegenligger waardoor ik met mijn wielen in de berm kom. Bij het uit berm sturen verlies ik alle controle en maak met mijn white pony een pirouette richting boom, die ik in slow motion op me af zie komen. Vol met de achterkant ertegenaan. Snel de auto gestart, naar een rustig stuk gereden om de schade op te nemen: helemaal niets!!  Schijnbaar de boom alleen met mijn bumper geraakt. Don't fok with my BX.

Vandaag heb ik mezelf weer eens overgeven aan een jaarlijks ritueel dat ergens te maken heeft met het goede voornemen mijn leven eindelijk eens te organiseren en productief te maken: het aan schaffen van een nieuwe agenda. Meestal ligt het ding na een paar weken onder een hoop papierzooi, waarmee het naar de voetbalclub verdwijnt.

Volgend jaar moet een vet jaar worden, de plannen die er nu al liggen beloven weinig slaap. Er mag ook wel eens iets gebeuren,  ik maak het me de laatste tijd veel te gemakkelijk. Ik permitteer me teveel vrijheid, teveel vrijheid maakt doelloos. Dat is de beperking van de vrijheid.

Misschien voor het nieuwe jaar: een lekker dagje uit naar een uitvaartcentrum bij U in de buurt

261200

Deze kerst heb ik me, buiten sneeuw, eten, gezelligheid en drank, ondergedompeld in wonderschone kitsch: Sisi. Zo een beetje miljoenen keren uitgezonden maar ik heb er nooit echt naar gekeken, maar nu, nu was het eindelijk zover. Ik denk dat mijn megakater me een handje geholpen heeft, want daar wordt ik vaak oversentimenteel van, maar ik vond het prachtig. De eenvoud, het sprookje, het totaal over de top stuiverromandrama, en natuurlijk Romi Schneider, een absoluut moordwijf. Omdat de film natuurlijk geen reet te maken heeft met historische werkelijkheid ben ik nieuwsgierig geworden en heb wat links verzameld. 

http://www.geocities.com/Athens/Crete/6598/

http://moments-of-history.lbb.bw.schule.de/html/51-75/1955_1.html

http://sammler.freepage.de/romanschneider/sisi.htm

221200

Een kindersprookje doorgeprikt: Pooh lijdt aan ADHD.

Terwijl ik op zoek was naar continu´teit heb ik de ultieme kerstsensatie gemist in 013, Bleed for the devil, met de snelste drummer van deze van God geloste planeet: 16 beats per seconde met twee benen, dat is 8 beats per seconde per been. Pieter VDHB my ass.

211200

Op zoek naar continu´teit. Zoek je mee?

http://www.fabc.nl/filosof3.htm

http://www.groene.nl/1998/14/gg_kolakowski.html

http://allserv.rug.ac.be/~tclaes/tomsplace/Geschiedenis.htm

http://www.nopapers.nl/km/az/boek/1/boek0188.html

http://www.student.tue.nl/t/g.dingemans/geschiedenis%20van%20natuurkunde/immanuel_kant_algemeen.htm

Url poŰzie, de taal wordt verwrongen in een machine. Autocreatie.

De komende tijd zal ik op zoek gaan naar continu´teit, die je mag zien als het tegenovergestelde van een breuk zonder vervolg. Je hebt de continu´teit van de routine, maar ook de meedogenloze continu´teit van het wezen der dingen. het aardige aan onze perceptie is dat die een begrip op verschillende niveaus kan bevatten. Een begrip als continu´teit kan dus op verschillende manieren bekeken worden en zelfs in een betekenisveld worden geplaatst waarin het zijn eigen tegengestelde kan worden. Continu´teit en zingeving, Continu´teit en geschiedenis, De continu´teit van de kerstboom, is continu´teit wezenlijk verbonden met tijd of is het mogelijk het ervan los te koppelen?  Ja ga er maar aan staan. Het eerste waar ik me mee bezig zal houden is de continu´teit van dit logboek. Bij deze dan.

In de serie: prettige feestdagen moeder, ik ben er dit jaar helaas niet bij.

Hij is van de pot gerukt. Een kwartiertje had ie er gezeten en toen, hups, met twee man, van de pot zo over de gang geflikkerd. De pot stond er maar verlaten bij, nog een beetje warm van de bilrand, maar verder smetteloos. Dat hadden ze niet verwacht. Het liefst hadden ze het stuk staal achter hem aangeslingerd, zwaar en vochtig. Dit was een tegenvaller, zo begonnen ze de vroege dienst niet graag. "Kom, pak die doos met lampjes eens, dan gaan we het hier gezellig maken, een boom zat er niet aan dit jaar"

181200

"Acedia" was "de verzaking van de liefde voor de God en de schepping

Vanwege de kerst een weekendje doorgewerkt. De wet van de communicerende vaten. In de kerstcommerciŰle sector wordt er voor gezorgd dat je de rust hard nodig hebt op de twee heilige dagen. Pas sinds ik werk leer ik de kerst waarderen, net als het weekend overigens.

Een paar dagen geleden ben ik met vrienden naar O Brother. Where art thou? Van de Coen brothers geweest. Totaal genieten van totaal van de pot gerukt absurd southern theater met veel hillybilly muzak en een geniaal nummer gezongen door George Clooney persoonlijk die schittert naast een heel leger fellow-idioten. Een totale aanrader voor wie getroost wordt door de gedachte dat de wereld bevolkt wordt door stommelingen en gekken.

Een klein oproepje: Heeft er iemand voor mij nog wat interessante links? Ik kom er bijna geen meer tegen.

131200

De mensen zijn meesters in de kunst van het zichzelf gek maken. Je creŰert een bewegend systeem , dat je zelf niet meer stop kunt zetten. Het verliezen van de schuld, door het verwijderen van de vrijheid. Geen vrijheid, geen wil, geen schuld.

Het is een dooie tijd; ik wordt machinaal geleefd. De machines hebben me in hun macht. Ik voel me machteloos tegen de kracht van hun meedogenloze systeem. Een organisch chaotisch wezentje tegen hun kille meedogenloze karakter.

Bovenstaande stukje schreef ik een aantal jaren geleden. Het herlezen van eerder materiaal past in deze bezinningsfase zo aan het einde van het jaar. Het is nauwelijks te accepteren hoe snel een jaar tegenwoordig voorbij gaat. Het lijkt me te maken te hebben met de leeftijd, de tijd lijkt steeds sneller te gaan. Misschien moet ik toch eens bij Adri in de leer, leren te leven in de breedte. Binnenkort komt Movo, eens kijken hoe breed dat wordt. A.F.Th van der Heijden wordt in tegenstelling tot zijn postuur steeds smaller, Afth. Ik dwaal af. Een moedeloze hang naar het nostalgische, terwijl ik mee moet naar de toekomst.

Soms wens ik me soort van beeldenstorm, een totale destructie van de vormen en overbodige producten van onze tijd. Eerst beginnen we bij de gevelreclames in winkelstraten, dan smijten we al die overbodige troep over de straat, de fik erin. Dan slaan we al die blikken mobielen aan gort, we bestormen kantoren en woningen een vernielen alles waar een stekker aan zit. En als die mobiele maffia denkt de dans te ontsnappen hebben ze het mis. Mobiele telefoons, palmtops en al meer van dit soort stoorzenders van onze natuur worden met smaak vertrapt. Kunstlicht wordt verboden. We gaan weer samen rond de haard en vroeg naar bed. Dromen over hoe het allemaal beter zou kunnen.

101200

Via holy Tonie, die nog wel eens een papieren Trouw leest, kwam ik op een site die mieters past in mijn kruistocht tegen Djordzj Dobbeljoe Boeschj

via kunstlog kwam ik op een zoveelste poging tot bevatten van de net-niet-nix-wel-of-niet-verloren-post-post-postmoderne twintigergeneratie, waar ik zelf ook toe schijn te behoren.

Deze week heb ik van een delegatie weldoeneners de fenomenale ceedee White Pony van de Deftones gekregen. Het ding is nu permanent in mijn verkreukelde witte BX geinstalleerd, omgedoopt tot witte pony. Een beter anticorrosiemiddel kun je niet hebben. Ik was nooit zo weg van de Deftones, maar met dit meesterwerk hebben ze zich veruit overtroffen.

Het jaar loopt ten einde, die tijd voor bezinning. Nostalgische herinneringen kleuren mijn gevoel. Normaal vlucht ik naar de toekomst zonder om te kijken. Deze tijd nodigt me uit te nestelen in warme herinneringen, vaak herinneringen van dingen die niet meer zijn. Mensen die ik ben verloren, plaatsten waar ik niet meer kom. De onomkeerbaarheid van de tijd. Soms zijn er herinneringen aan tijden waaraan ik nooit heb deelgenomen. Of er ergens diep in mijn genen de herinneringen van mijn voorouders besloten liggen. Verdichtingen van het verleden. Zo een ultieme verdichting is voor mij de verdichting van de winter die ik gevonden heb in het schilderij van Pieter Brueghel, de terugkeer van de Jagers. Waar blijft nou die winter?

Bij het zoeken naar een afbeelding van Breugels Meesterwerk kwam ik op deze verrassende site: the virtual babel encyclopedia

041200

Via deCURSOR kwam ik op deze pagina die weer eens een bevestiging is van wat ik al vermoedde: beide presidentskandidaten liegen, maar Bush liegt tweemaal zoveel als Gore. It's a fact, it has been written.

031200

Nu ik Dave Eggers aan het lezen ben raakte ik nieuwsgierig naar McSweeneys, het literaire tijdschrift waarmee hij verbonden is. Hier vind je een inspirerende megaverzameling aan teksten van een zoekende schrijfgemeenschap. Er is hoop voor de literatuur en voor mijn generatie. De post-post-moderne tijd kenmerkt zich onder andere door ironie en acceptatie.

Op shochwave.com vind je momenteel een fantastische animatie van Tim Burton: Stainboy

291100

Gaat maar door. Geen moment rust. Alles moet ingevuld. Niets mag verspild. Tijd is schaars en mijn skibroek paars.

Here is CompuServe (spreek uit als Here is Johnny, Jack Nicholson in The shining). Na een hele tijd van afwezig zijn van hun formidabele ceedeetjes is het weer tijd voor een invasie: Bij de waspoeder, de nieuwste ceedee van Mathilda Santing , een pakje voetbalplaatjes, de wehkamp, een zak maandverband, drie krasloten, een pond gesneden bloedworst, een kratje Heineken, een abonnement op een hart voor dieren, 5 dozen zangzaad, een APK keuring, Overal zit zo een ceedee bij. Waar komt het allemaal vandaan? Hele kinderkamers worden ermee behangen, geeft zo een modern seventies effect. Ik hoef maar een krant op te pakken of er ligt weer zo een monsterlijk plaatje te glimmen. The american way of advertising.

261100

verslagje

Gisteren naar de Grote Prijs van Nederland geweest, die helaas niet werd gewonnen mijn grote favoriet, zowel muzikaal als persoonlijk, Mummy's a Tree. Richtig Schade!!.ondanks een kippenveloptreden. Toch kan ik, ondanks mijn meedogenloze partijdigheid zeker sympathie opbrengen voor de winnaar, Incense, jongens uit een stuk, die een soort van Sonic Youth-achtige versimpelde Tool brengen met een vleugje Nirvana in Deussaus, waarvan de drummer lijkt op de gitarist van Anthrax en werd uitgeroepen als beste muzikant en die loeihard van zich afbliezen.

Eigenlijk is het maar een Grote onzinprijs, want de genres waarin de verschillende deelnemers opereren ligt te ver uiteen om ze goed met elkaar te kunnen vergelijken. Het is of je een wedstrijd organiseert tussen een zwemmer, een hardloper, een wielrenner en een schaatser. Wie zal er winnen en wie is nu de beste sporter? Tsja. Erg aardig vond ik trouwens A Pin's Fee, een power-seventies-rockformatie-met-skretsjer die ondanks hun jonge leeftijd en een mislukte John Spenser-immitatie, Hell Yeah, toch behoorlijk sterke nummers wist neer te zetten.

Op de valreep ook nog een aversie tegen camera's opgelopen. teringdingen. Bijna overhoop geslagen door en camera, zit je lekker met je vrienden de dada´st uit hangen, hup een camera in je snotter. De honger naar sensatie, de honger naar leven. Verbeten wordt het in een kader geperst. Hapklaar gemaakt voor de huiskamerconsument, die denkt dat het leven is als televisie, muziek als uit de stereo en flesjesbier smaakt als in de kroeg.

wordt ongetwijfelt vervolgd

241100

In de serie:

221100

Aan zo een datum valt weinig meer toe te voegen.

211100

Een Alleraardigste reflectie over hypertext en interactiviteit van Curt Cloninger

201100

Dit is pure kunst: GOD BLESS AMERICA. Tissues aanbevolen

Er zijn een paar nieuwe logs verschenen die zich de prijzenswaardige taak hebben gesteld te berichten over de ontwikkelingen in de kunst. Elke poging tot verdieping van www-content verdient aangemoedigd te worden. Hiervoor zal ik het maximale doen dat binnen mijn bereik ligt als logger, het publiceren van een hyperlink: kunstlog en De leeskamer

Aanstaande zaterdag is de finale van de Grote Prijs van Nederland. Ik zal hier waarschijnlijk ook bij zijn om mijn oude vriend Stefan, van Mummy's a tree, bij te staan bij zijn strijd om de titel. Daarnaast hoop ik ook te genieten van goede muziek.

181100

Dr. Kroete stuurde me nog  visionair beeldmateriaal. De hele presidentiele soap is al voorzien geweest. Het werelddeel dat de soap ontdekte heeft het nu naar het bestuurlijk niveau weten te tillen. In dit licht was Reagan een voorloper, een try-out, dat echter veel te vroeg kwam. Het heeft twee decennia gekost de grens tussen werkelijkheid en fictie onzichtbaar te maken. De Amerikanen weten het verschil niet meer tussen televisiedrama en openbaar bestuur. Ze lopen als Rambo's door de straten, schieten elkaar lek in de schoolbanken, wanen zich op Beverly Hills in een crackpand in Brooklyn. Werkelijk fantastisch, je zou er cynisch van worden.

171100

thanx Dr.Kroete voor deze hoogst onthullende en onthutsende bijdrage

161100

Een raadsel. Ga naar de hoofdpagina, naar de navigatiebalk, click de biografiebutton. rara, who's lucky day is it???

121100

Een prachtige column over boeken en lezen

Erg aardig vond het om een citaat van mezelf op smoel’s log te vinden. Logger Peter goes Dijkshoorn. Er zijn natuurlijk slechtere vergelijkingen, toch impliceert dit zinnetje dat ik van plan zou zijn te gaan schrijven als Dijkshoorn. Van die nachtmerrie kan ik eenieder afhelpen. Het was slechts een opwelling. Op geen enkele wijze zou ik willen en kunnen tippen aan constante stroom tekstueel gewelddadige humor van Dijkshoorn. Nu dreigt het gevaar dat ik bombastisch geweld in mijn schrijfsels ga mijden om maar niet op Dijkshoorn te gaan lijken. Zo ontstaan innerlijke remmingen, sluit je deuren in je kop. Zo een gesloten deur dient onmiddellijk te worden ingetrapt.

111100

zie ik net dat Sinterklaas al is aangekomen in Hattum of zoiets. Hoe help je een van onze laatste tradities om zeep. Degene die dat bedacht heeft, een of andere commerciele knakker natuurlijk, moeten ze in een jutten zak richting VS sturen, waar nog meer van die lozen wonen, onderweg nog even met een loden pijp bewerken of verliezen in de Atlantische plomp. Totaal van de pot gerukt, dat volk daar, die verdienen gewoon een joker als leider. Ben ik nu de enige die overeenkomsten ziet tussen Bush en Jr Ewing van de pre-soap Dallas?

091100

Mijn nieuwe icq-nummer is 97374981

Was weer zo een stroef dagje. Soms lijkt het alsof alle zeikers op hetzelfde moment uit hun holen komen gekropen om hun medemens te verzuren. Heel erg zijn mensen die dat wat ze vaag ergens gehoord hebben, of regelrecht verzonnen bombarderen tot spijkerharde waarheid. Probeer die maar eens duidelijk te maken dat ze fout zitten zonder dat ze gezichtsverlies te laten leiden. Dat is een kunst.

081100

Momenteel ben ik icq aan het downloaden. De laatste keer dat ik dat deed was een paar jaar geleden, toen was de lol er zo af. Het heeft er vooral mee te maken dat ik me erger aan programma’s die automatisch in het geheugen worden geladen en zich irritant op gezette tijd melden. Mijn besturingssysteem heeft in de loop der tijd trap bewandeld van kaal-kaler-kaalst. Ik draai nu al een paar maanden hetzelfde systeem en dat was toch wel eens anders. Nog een paar MB’s en dan eens kijken of ik weer eens wat digitale amigos’s kan animeren tot wat interactiviteit.

Anderlecht scoort nu net zijn eerste doelpunt, oeps.

061100

Lekker een luierweekend achter de rug. Ik zit nog even een leeg uurtje achter mijn machine te doden, alvorens ik weer wat verplichtingen moet nakomen, werk. Internet staat even op een laag pitje. Met dit weer heb ik meer de neiging pen en papier te pakken. Ik erger me aan het eeuwige gezoem van de ventilator, het pijnlijk felle licht dat de monitor verspreidt, de kille knoppen van het toetsenbord. Nee, dit draagt niet bij aan introspectie, verdieping, verstilling.

Ze hebben het steeds over de nieuwe media, maar het blijft gewoon tekst, beeld en geluid. Niets nieuws aan. Ik geloof dat de holenmensen zich er al aan waagden.Het heeft te maken met het vastleggen en overdragen van informatie. Een eeuwig strijdpunt blijft bestaan in de vraag: wat heeft de vastgelegde informatie nog van doen met dat waar het naar verwijst in de dagelijkse werkelijkheid. Wat dat dan moge zijn is een volgend eeuwig strijdpunt. Er wordt gesproken over globalisering, onze belevingswereld breidt zich steeds meer uit naar de grenzen van onze planeet. Dit alles gebeurd door middel van de nieuwe media, waaronder we nog steeds het medium televisie rekenen. Ik heb hier zo mijn twijfels over. Hoe meer ik me met de nieuwe media inlaat, hoe meer ik het gevoel heb dat het een wereld op zichzelf is. De enorme hoeveelheid informatie die ons dagelijks omgeeft wordt plat geslagen, zodat ie past binnen de grenzen van een monitor. Dit beeld, of het nu beweegt, of het wordt toegelicht met spraak of tekst, of het nu geluid bevat, of het nu interactief is, zegt maar bitter weinig over wat zich werkelijk op een bepaalde plaats en tijd afspeelt. Als ik beelden zie van een omgeving waar ik nooit fysiek aanwezig ben geweest is er zelden herkenning. Nog erger, als ik beelden op TV zie van mijn eigen woonplaats duurt het even voordat ik mijn eigen leefomgeving herken. Ik heb ooit meegemaakt dat mijn toenmalige woonplaats bedreigt werd door een teveel aan water. Dit gegeven was spektakel genoeg om in het nieuws te komen. Op het nieuws was het een spektakel van jewelste, terwijl het op de plaats zelf maar een dooie boel was. Gisteren zag ik ons Maurieske van Newconomy het halleluja uitroepen over de nieuwe economie, die nauw verbonden lijkt met de nieuwe media, maar ik hoorde alleen beursgang, stijging, veroveren van de markt, de eersten worden later de marktleiders. En wij, individuen, lopen in de val.

Zo het uurtje zit er weer op, ik ga me in het commerciŰle geweld van de oude economie storten. Er moet toch brood op de plank.

031100

Mijn kleine meid is heelhuids wedergekeerd uit derde wereld. Met de rust is het nu gedaan, maar die hing me inmiddels toch al de strot uit.

De laatste tijd valt me op, mede dankzij veldwerk van kunstlog, dat het Parool erg dicht op de ontwikkelingen in kunstwereld zit. Zij weten dit ook vrij snel naar dit eeuwig nieuwe medium te vertalen. Ook het crossing border festival ontkomt niet aan hun speurende attentie.

Terwijl ik net een paar kilo stof van mijn machine heb geveegd met een klam huishouddoekje praten we nog steeds over de nieuwe media.

011100

De datum heeft binaire aspiraties vandaag.

Gisteren naar de film Epidemic geweest van Lars von Trier. Ik vond het niet zijn beste film, maar mijn beeld van Von Trier als geniaal filmmaker blijft overeind. Deze week is de programmering van Lux in Nijmegen trouwens geweid aan het oeuvre van Von Trier, een unicum. Kroete stuurde me nog een rijtje links met betrekking tot Von Trier, die ik hieronder netjes naartoe gekopieerd heb:

http://zone51.com/kingdom/

Some "Riget" pages in danish : 1 - 2 - 3 - 4

A "Kingdom" page, in english

A page about Ernst-Hugo Jńregňrd (in swedish)

The Udo Kier website

Lars Von Trier web space

Zentropa films

Dogme 95 official site

http://www.zentropa-film.com/news/news.htm

http://www.tvropa.com/tvropa1.2/dancer/main.asp

http://intimate.org/bjork/special/ditd/

Thanx Brother

291000

Ik wordt echt horendol van onze poes, Scully. Miauwmiauwmiauwmouwmooouuuwmiauw-kick-mooooooow. Ga maar lekker buiten spelen, dicht bij die drukke weg.

Het bericht wist zich door mijn vertroebelde blikveld te boren: Arnon Grunberg heeft de pot. Wat een allejezus gekneuter was dat daar bij de plantage. Ik kan me voorstellen dat ie niet aanwezig wilde zijn. Rosenboom zat erbij of ie net een halve liter azijn had weggewerkt. Wordt denk ik een beetje prijzenmoe. Zelfs een meesterlijke Gummbah kon hem niet plezieren. De rest van de auteurs genoten van hun dagje uit, de aandacht.

Schrijnend, een toonbeeld van creatieve armoede was het beroep dat gedaan werd op een groep kinderen, waarvan ieder een samenvatting gemaakt had en een vraag mocht stellen. Kromme tenenwerk. Wat wilden de programmamakers? Een frisse kijk, identificatie, de tijd vol krijgen? Typisch was om te zien dat de jeugd erg geboeid was door de persoon achter de schrijver. Vaak is het erg teleurstellend om kennis te maken met de mens achter het werk, veel kunstenaars verbergen zich er juist achter. Maar wij willen menselijkheid, identificatie, plaatjes, verhalen. Camera’s worden als machinegeweren op artiesten gericht, de magie van de kunst verbleekt in het felle licht.

Laat ik maar beter een goed boek gaan lezen. Gisteren aangeschaft: Dave Eggers, Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekende genialiteit. Geniaal is nog zwakjes uitgedrukt. 

261000

Geef Jan Wolkers een eigen televisieprogramma, stuur hem naar het Big Bolus huis, die man is werkelijk fantastisch. Zijn boeken vind ik niet altijd even geweldig maar als persoon is ie fenomenaal, machtig, vertederend. Als een jongetje hang ik aan zijn lippen.

Op het moment is Big Bolus in rep en roer. Ed ontpopt zich als een schizzo freakas die weigert te vertrekken. Niet dat ik iets met die nep-guru heb, maar hij weet wel de gemoederen te verhitten. En het ware gezicht van de rest van het zootje tevoorschijn te halen. Erg knap. Volgens mij is ie gewoon een acteur die door BB is ingehuurd om een beetje leven in dat lege zootje te pompen. Allemaal maar interpretatie.

241000

Ik wil weer een amiga

231000

Voor bibliofielen zijn hier wat aardige prijzen te winnen: www.boekvanhetjaar.nl 

221000

De eenzaamheid slaat toe. Mijn steun en toeverlaat, mijn levensgezellin is voor een paar weken naar Ghana. Communicatiemiddelen lijken er niet echt voor handen want ik heb nog geen teken van leven van die kant gehad. Pas als een geliefde weg is merk je hoeveel ze voor je betekent. Snotter.

Via smoel kwam ik op de site van naboek. Wat er op deze pagina beweerd wordt is natuurlijk zo verneukeratief als de ziekte.

Wat is een netuitgeverij?

Een netuitgeverij gaat nog een stap verder dan de electronische boekhandel, omdat een netuitgever via internet rechtstreeks zaken doet met de lezer. Hierdoor is het mogelijk om boeken aan te bieden voor minder dan de helft van de prijs die er in de boekhandel voor zou moeten worden betaald

In Nederland kennen we nog altijd zoiets als een vaste boekenprijs. Het is dus verboden, ook voor uitgevers, om een boek onder de prijs te verkopen. Het gaat hier dus om  boeken die helemaal niet verkrijgbaar zijn in de boekhandel. Een prijsvergelijking als deze is stellen dat bij bouterij Niemsz een hoop stront goedkoper is dan de pokon bij bloemisterij Florrie. 

De kans dat mijn drol te koop zal zijn bij de bloemist acht ik overigens net zo klein als de kans dat het literaire meesterwerk van Jan de Vries in de boekwinkels terecht komt, want ik verwacht dat de titel alles zegt over de kwaliteit van het geschrevene. Het zou me overigens niets verbazen als Jan de vries zelf de oprichter is van Naboek. Weer een pracht voorbeeld van de krampachtige pogingen van een miskent genie, zelfs de reacties op zijn magnum opus lijken uit zijn eigen pen te vloeien. Watch out Arie Mulles, want dit is worse.

Misschien heb ik het wel helemaal fout. Voor een toekomstige rectificatie van dit stuk stel ik uitgeverij naboek leesexemplaar ter beschikking te stellen. Stuur maar naar mijn emailadres, bespaar ik me tenminste nog die 7 gulden verzendkosten 

171000

Het is weer een hele toestand rond UPC, die immer nog kampt met puberende kinderziektes. Indanks dat ik midden in verbouwingswerkzaamheden zit zapte tijdens mijn middagkoffie (sterk en zwart), langs een tweede-kamer-debat, over de monopolievorming in kabelland. Oertaai, Staatssecretaris Van der Ploeg leek wel in de repeatstand te staan: bovenaan op de agenda, wetvorming duurt twee jaar, heeft onze volledige aandacht, daar kan ik niets over zetten, markwerking, Europeese Unie, Digitale Delta. Ik wist ineens weer waarom ik de politiek links laat liggen: zij laten ons ook maar links liggen. Die paar kritische noten in de tweede kamer breken niet door de schil van het kabinet. Misschien kunnen we het zaakje maar beter opdoeken. Ze schuiven wat met geld, voor een groot deel naar zichzelf, en laten het allemaal maar op zijn beloop: marktwerking. Inhoudelijke sturing, visie, structurele investeringen hoeven we van de jongens niet te verwachten. Maar het is allemaal prima, met de blanke werkende middenklasse, waar ik toe behoor, gaat het beter dan ooit.

Mijn excuses voor het bovenstaande taaie stuk, het floepte er zo uit. Wel aardig is de volgende site: www.anderetijden.nl

161000

Er moet structuur komen. De tijd glipt me door de vingers. Agenda’s raken na twee weken kwijt en raken onder een dikke laag stof. Kalenders worden onderdeel van het behang. Wie o wie geeft me de gouden tip om wat meer structuur te krijgen in mijn leven en zo meer voor elkaar te krijgen. Ik denk te maken te hebben me een structureel probleem. Misschien moet ik het wel tackelen op de boeddhistische manier. Het idee loslaten dat je van alles moet. Op deze plaats wil ik Kroete danken voor zijn spoedcursus afgelopen week.

111000

Een harmonieus getal hierboven, verder heb ik gisteren erwtensoep gegeten waardoor ik flink in de walm zit, hiervoor wil ik de Jacobi’s hartelijk danken.

Op de volgende link, link, is een fantastisch webcam programmaatje Inetcam 2.3.0. te downloaden. Als de kabel hier op wil schieten lijkt het me wel aardig de site te verknallen met een webcam.

Verder opzienbarend nieuws is dat de boxman niet meer is. Hiervoor graag een minuut stilte.

091000

Op smoel las ik de nominaties van de herrezen ako-literatuurprijs. Twee titels ervan heb ik gelezen, Het on-Nederlands geniale Publieke Werken, en De Tweede man, van Doeschka Meijsing, het is overigens voor jou niet te hopen dat jij dat bent, Ramon. Verder is het geheel en al geen onaardig exotisch boek. De andere titels heb ik nog niet tot me genomen, en met een ervan zal dat ook zeker niet gebeuren. Van die flapdrol Grunberg krijg ik echt helemaal de schijt. Van dat postmoderne geblaat. Nu schijnt ie een boek onder een andere naam te hebben uitgebracht, Marek van der Jagt, De geschiedenis van mijn kaalheid. Het feit dat dit gegeven nu al, net na het verschijnen van het boek, aan het licht komt geeft te denken. Weer zo een maniertje om in de picture te komen. Kijk als je er op het eind van je leven mee voor de dag komt, of na je dood, dat heeft stijl. Verbijster me maar met goede literatuur.

081000

Vandaag de stijl van mijn peedzj maar weer eens omgegooid. Kleur heeft het onderspit gedolven. Van het oeroude idee van me om een volledig getekende pagina te maken is nog niet veel terecht gekomen. Gebrek aan tijd en bandbreedte zijn de belangrijkste oorzaken. Het internet hangt aan elkaar van voorlopigheid.

Op het moment staat mijn machine in de woonkamer. Hierdoor vang ik nog allerlei televisiegeweld op. Een of andere knul met geld heeft een blond mokkel over de drempel geholpen. Bij Grote Broer zie ik voortdurend dezelfde scŔnes voorbij komen, met andere woorden er gebeurd eigenlijk geen zak. De hergroepering van scŔnes zijn voornamelijk bedoeld om je sympathie/antipathie voor bepaalde figuren te stimuleren of af te zwakken. Zo gaan die zaken. Zeer komisch vind ik de columns van Nico Dijkshoorn

De echte doellozen spelen Uroulette

071000

Op het moment is het erg hip om je site laten keuren door het keurstation. Om eens even goed te lachen lijkt het en die kwezels trappen er ook nog in. Ziet er overzichtelijk uit jah, de kleuren zijn ook leuk en er staan best wel gave dingen op. Het is of je de Victory Boogy Woogy voorlegt aan een gelobotomiseerde Erica Terpstra.

Ook top is het verwijzen naar anti-weblog-sites. Bij deze dan.

En de 6432143213 ste  omschrijving van het begrip weblog vind je hier    

061000

Het zijn geen florissante tijden voor de internetjournalistiek

Ik heb de mens wel eens vergeleken met een zak stront, een idee dat zich zeer goed tot kunst laat “verheffen”. Op een of andere manier voel ik wel enige compassie met deze machine van Delvoye, de vertedering die je voor een baby kunt voelen. Stront, zeik, kwijl en herriemachine, ach koetsjie koetsjie.

Welke kunstenaar zal als eerste op het idee komen om zijn kind naar de beurs te brengen. Je kind als investering, als bedrijf dat op den duur een hoog rendement kan halen. Eigenlijk best een idee. Kinderen van succesvolle ouders halen natuurlijk het hoogste rendement (lees winst). Het wordt eens tijd dat de overheid leert in te zien dat je moet investeren in de ontwikkeling van de jeugd, dat investering op den duur geld opleverd.

Deze draaien we speciaal voor de mensen die lid zijn van de bond tegen vloeken.

031000

Godsgloeiende tering, een envelop van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Ze hebben me bij de veter: 60 piek omdat ik 9 km te hard reed op een lege rechte weg. Ik schreef het al eerder: het gaat ze allang niet meer om de verkeersveiligheid. Gelukkig heb ik wel het maximale uit mijn 60 gulden gehaald. Toch wel erg triest dat dezelfde individuen die in dit land de rechtsorde moeten handhaven zich laten lenen voor pure kasspekkerij. Laatst kwam me een fraai middel ter ore om je te wreken op de snelheidcontroles: neem een dagje vrij, huur zo een 45 km per uur karretje en leef je uit op de plaatselijke knooppunten. Echt lachen joh, en een rij achter me.

021000

Eerdergenoemde Peter Verhelst is een schrijfexperiment begonnen, genoemd a text odyssey . Dit soort activiteiten zijn kleine lichtpuntjes in de exploitatie van de nieuwe media. Het nieuwe medium is er, maar dobbert stuurloos op woelige baren.

011000

Bonkebonkebonke. Van drank schijnen je harses uit te drogen. Mag trouwens wat kosten daar in Sidney, het gaat compleet in vlammen op. Zoiets moet Nero ook voor ogen hebben gehad.