31 December 2001

 

Mijn meisje zat vol spanning: wie wint BB the battle. En toen deed ik Lebbis na...

[0]

 

30 December 2001

 

momenteel niet veel te melden: dada dit maar eens: Eamelje

[1]

 

Poederschoen from cyberspace

[0]

 

Dat je weer veel belooft en weinig waar maakt

[2]

 

26 December 2001

 

Naar aanleiding van het uitlezen van De geschiedenis van mijn kaalheid, het lezen van Zidouta’s slotmanifest en de normale eindejaarsherbezinning:

Wie met het woord leeft heft de grens tussen fictie en werkelijkheid op. Na jaren zou ik bijna zeggen, logisch. Ik schrijf hier woord, maar ik kan beter schrijven afspiegeling. Woorden, foto’s, schilderijen. beelden, film, televisie, internet, het geheugen, allemaal afspiegelingen van een werkelijkheid. Het materiaal waarin we afspiegelingen maken is een ander dan die waaruit de werkelijkheid is gemaakt. Daarom is zo een afspiegeling altijd onvolkomen en die onvolkomenheid leidt altijd tot miscommunicatie, maar het creëert ook speelruimte, fictie, kunstenaars. Een mooi voorbeeld vind ik Arnon Grunberg, die nog een stapje verder gaat en naar zijn eigen fictie gaat leven en dan wordt het hele leven een roman. In De geschiedenis van mijn kaalheid, schrijft hij als Marek van der Jagt:

Hoe voelt het als jouw leugen de waarheid van de rest van de wereld wordt, een waarheid die zelfs de kranten heeft gehaald?
Het voelt niet.
In het begin voelt het onbehaaglijk, maar die onbehaaglijkheid is van korte duur.
Als mijn leugen de waarheid van anderen is geworden, een waarheid die ze voelen, zien , horen en waar ze om huilen, hoe zat het dan met wat ik zag, voelde, hoorde, en wat was de status van mijn tranen?

Ja, hoe zat dat dan? Een vraag met een onmogelijk antwoord.

Ik heb altijd erg te doen kunstenaars voortdurend hun vingers branden aan de hete kern van de waarheid.
Die de werkelijkheid waarachtig zien of de onwerkelijkheid die wij als werkelijk ervaren.
Het zijn de tobbers, de Van Goghs, de Kurt Kobains en ik zal niet zeggen dat hun leiden geen grootse kunst heeft opgeleverd. Maar sneu blijft het en het had niet veel gescheeld of ik had in hetzelfde schuitje gezeten. Soms vaar ik nog even met dat schuitje mee als het me allemaal te levenloos wordt.

Dat wat ik hier doe zie ik niet als een eindproduct, mijn einddoel. Het is mijn speelplaats, het ermee bezig zijn mijn dagelijks speelkwartiertje, en het spel mijn buitenboordmotor. Het schuitje moet blijven varen, de geest geprikkeld. En dat brengt me meteen op een cruciaal punt: hoe prikkelend is het internet??

Ik moet Zidouta gelijk geven als hij stelt dat het internet momenteel een dooie boel is:

Internet gebeurt niet. In afwachting van nieuwe tijden gebeurt internet niet. Niet alleen de dot-com kent malaise, het ganse internet kent malaise en staat stil op de plaats rust. Het is ongeduldig wachten op The Next Big Thing, wat dat ook moge worden. Niks gebeurt dan hetzelfde, niks gebeurt dan internet zelf, maar internet gebeurt niet. En dat maakt moe en zat. Helaas

Ik heb regelmatig op het punt gestaan de automatische betaling van internetservicelaarbeek (uitstekenden provider trouwens) in te trekken. Dan maak je de balans op en dan ga je door vanwege:

het doorgaan zelf, continuďteit,
de ontiegelijk lage drempel om iets te publiceren,
de vrijheid,
de kleine groep vaste bezoekers, voornamelijk webloggers, waarmee een wederzijds respect bestaat,
de hoop op dat het allemaal nog ooit iets wordt,
de hoop op het (virtueel) ontmoeten van nieuwe prikkelende geesten
een onmetelijke ijdelheid.

En er is een gefingeerd personage dat de waarheid bijna dagelijks liegt. Niet zo consistent, consequent, grillig, waarin de ernst regeert, soms de slapte, soms leegte, soms de humor, soms de moedeloosheid, soms de beschouwer en dat gefingeerde personage beseft zich op dit moment ernstig dat er wat van hem wordt verwacht en niemand zal ooit weten wat dat was.

[15]

 

25 December 2001

 

De heilige geest gekantklost door Gon Homburg

[2]

 

Zidouta: als weblog van ons heengegaan. Bekijk hier het condoleanceregister. Maar is een belofte, F5 voor zidouta, cybermessias.

[0]

 

23 December 2001

 

Vanmiddag zat ie daar, Ben. Een jongetje van 16 met de starre fysiognomie van een bejaarde. Alsof ze hem vol pretnizon hebben gespoten om het kind te bestrijden. Ben, jongen, trek een dikke jas aan, sjaal om, wanten aan en ga lekker rollebollen...of rij een scooter in de prak, zuip een krat bier leeg met een paar vrienden...

[1]

 

FuckU-FuckMe(tm) for Windows 95, Windows 98, and Windows NT provides the most complete remote sex solution for the Internet and corporate intranet.
Powerful features let you sexually communicate with your remote partner and provide an absolutely realistic sensual experience of a real intercourse.

[4]

 

4d-screen

[0]

 

Van een avondje televisie leer je II

- de heren van Blöf samen één volle baard hebben,
- dat Felix Meurders een zuur, zuinig zeikgezicht heeft,
- Mart Smeets geen kanker heeft gehad en verder eigenlijk best okay is,
- minderheid zijn een goede voedingsbodem is voor een komiek

[2]

 

De kunst van krankzinnigen, primitieven en kinderen hebben de kunst verlost van oude conventies. Wat me intrigeert is de vraag of er parallellen zijn met ontwikkelingen in de basale werkelijkheid.

[0]

 

22 December 2001

 

Haiku van de week

Een grijze sneeuwlucht;
in de verte blaft een hond.
Het is valavond

[6]

 

Vanmorgen schoof ik over de nagenoeg eerste sneeuw met knipperlicht, Lateralus Loeihard, een afslag voorbij, terwijl ik aangegaapt werd door een vrouw en een kind met debiele mutsjes. Ik ben toen maar rechtdoor- en omgereden.

[0]

 

21 December 2001

 

Niemsz, CV-ketel-kwakzalver, en daarom vrees ik met grote vreze dat het wel erg koude kerstdagen zullen worden. Op dit moment brandt ie nog...CV-ketels voor mietjes

[3]

 

20 December 2001

 

Programmeren voor mietjes
windows voor mietjes
tcp/ip voor mietjes
scannen voor mietjes
...

[0]

 

Niemsz, cgi-script-kwakzalver, heeft het commentaarscript er weer bovenop geholpen. Thnx 2 Trip voor de melding.

dus.....(reageer)

[3]

 

19 December 2001

 

je geeft een vinger...

[2]

 

18 December 2001

 

Zero's Amerikaans avontuur lijkt ten einde...

[0]

 

Hiehieehieeh (met lange uithalen)

[0]

 

Om vanuit het midden van nergens in de wereld te komen doorkruis ik het Reichswald. Zo ook vannacht, alleen op een duistere mistige weg, ingespannen turend naar de strepen en heel af en toe was ie daar: Der Erlkönig.

[0]

 

De plurale taal: Het voorbeeld van het dagboek: voor de een is het dagboek de uitdrukking van bepaalde sociale e.a. omstandigheden, voor de ander is het een soort poging door angst bepaald, om in de schrijfwijze de eenzaamheid uit te stellen: sign 6

[0]

 

Thuis is waar je bed staat

[0]

 

Re-U-Man

[0]

 

Gisteren werkelijk een fantastische tijd gehad met Amélie Poulain

[0]

 

17 December 2001

 

Chuck heeft het tijdelijke voor het eeuwige verruild, maar zijn "dode" muziek blijft leven....

[0]

 

Ik heb nu al een paar keer een ranzige video voorbij zien komen. En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ie hardstikke nep is. Zit daar wat brabbelen in zijn baard. Ik begin nu zelfs te twijfelen of die amerikanen wel ooit op de maan zijn geweest.

[0]

 

De humorloze lacht gelaten. Een afgeknepen geblaf als hoesten. De wet van behoud van energie: nog even dan ontploft ie.

[0]

 

16 December 2001

 

Dun Belg Riesjaaar wint de poet.

[0]

 

Nucleus seems the magic word, maareh Niemsz stays grey

[0]

 

14 December 2001

 

Puntjepuntje van :: :: politieke berichten weet wel de vinger achter het nieuws te krijgen.

[0]

 

13 December 2001

 

elrado.nl v6

[3]

 

12 December 2001

 

5TH INTERNATIONAL BROWSERDAY

[0]

 

"Mit der Ironie ist durchaus nicht zu scherzen."

[0]

 

Als in glycerine. Mijn armen bewegen langzaam, lome massa. De zwaartekracht trekt aan me. Normaal houdt het me op de aarde, maar nu trekt het me naar beneden. Ik maak me klein. Ik word compact, een kruipend wezen. Ik lig daar een eeuwigheid, maar dan is er eindelijk beweging. Korrel voor korrel van planeet naar planeet.

Ik denk dak vroeg naar bed gaa

[1]

 

De taal gaat naar zijn laagste punt en maakt het om het even.

[0]

 

Voor me liggen nu twee boekjes, naast elkaar: Hagakure, the book of the Samurai en Vrede aanraken van Thich Nhat Hahn. Het wordt allemaal in mijn postmoderne brein tot Niemszmoes gemalen.

[0]

 

Ben als net terug van ik kom altied weer terug, een film over Normaal of eigenlijk meer de besognes van Bennie Jolink. Ik ben absoluut geen hřker, maar voor Buizen Berend heb ik altijd veel bewondering gehad en dat is eigenlijk alleen maar groter geworden. Credits die niet de filmmaker ten deel vallen maar puur het onderwerp zelf.

[0]

 

11 December 2001

 

HET KERSTGEDICHT VAN KATJA .speciaal voor de kroonprins.

[0]

 

Van een avondje noodgedwongen televisie leer je:

1) Jan Mulder wil graag bondscoach worden
2) De publieke omroepen worden door de staat bestuurd
3) S.O.D. schopt bibs
4) Dat je dol wordt van zwabberende siliconen
5) John Frusciante echt een goeie kop heeft

[3]

 

Ik zit weer eens te malen,
hoe moet ik die kaak verschalen

[0]

 

10 December 2001

 

DAVID LYNCH.COM


THIS IS THE DAVID LYNCH.COM LAUNCH NOTIFICATION !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ON MONDAY, DECEMBER 10 2001, AT 9:45 AM PACIFIC STANDARD TIME, DAVID LYNCH.COM WILL LAUNCH ITS MAIN SITE ..... THIS WILL BE FOLLOWED SHORTLY BY THE LAUNCH OF "NEW SERIES" EXCLUSIVELY FOR THE NET, AND IN TURN, THEY WILL BE FOLLOWED BY THE OPENING OF THE STORE ..... THANK YOU FOR YOUR INTEREST IN DAVID LYNCH.COM ..... I LOOK FORWARD TO SEEING YOU THERE !!!!!!


DAVID LYNCH

[4]

 

9 December 2001

 

[0]

 

Artificial life links

[0]

 

8 December 2001

 

Het wordt zoetjes aan tijd om te gaan hakken en zagen. Een uurtje kettingzagen in het prominentenbos.

[0]

 

Yeah...Luba gaat door met zijn stichtelijk werk: album van de week. Een fantasties initiatief waarover ik niet genoeg de loftrompet kan laten schallen en een uitstekende manier je muzikaal te laten verrassen. Sjapooo...

[0]

 

7 December 2001

 

Heimito von Doderer-Gesellschaft

[0]

 

6 December 2001

 

Soms voel ik me een geleid schizzofreen.

[2]

 

Traditions of the Hopi: 47. THE CROW AS A SPIRIT OF EVIL.

[0]

 

Kraai III

Deze vogels denken, beredeneren, hebben technisch inzicht, smeden complotten en hebben een zeer sociaal gedrags- en levenspatroon.
Dat geldt overigens voor alle kraaiachtigen. Gaaien, eksters en kauwen, roeken en raven. Dat bestempeld de kraaiachtigen meteen tot de meest intelligente vogelsoort. Door hun verstandelijke vermogens reageert deze groep van vogels dan ook alert op elke verandering in een landschap. Is er een probleem in ons land op het gebied van ruimtelijke ordening? Altijd vindt het zijn neerslag in de kraaiachtigen wereld.

[0]

 

5 December 2001

 

de postsinterklazendepressie komt er weer aan

[6]

 

Storm. Het zolderluik, dat ik zondag heb gerepareerd kleppert bij ieder windvlaag. Nog even en de vliezotrap komt naar beneden zeilen.

[0]

 

Tolkien tot we geen pap meer kunnen zeggen: The Tolkien Archives, tot noch toe vind ik het allemaal prachtig.

[0]

 

random website dot com

[1]

 

4 December 2001

 

Ik denk dat ik besta

[5]

 

De voorpagina's van de kranten en het televisienieuws worden weer eens gedomineerd door Het Nederlands Voetbal en vooral de verschillende visies van verschillende connaisseurs. Mijn visie laat zich het best verwoorde door Thao Maassen: voetbal.

[0]

 

IK HEB ER NU AL DE PEST OVER IN. Na jarenlang trouw en tevreden gebruik te hebben gemaakt van een dure doch zeer goede provider ben ik, om me een paar knaken te besparen, overgestapt op planet. Taferelen die zich jaren geleden voordeden. Een oud wijsje: kan niet inbellen, ondanks de optie extra bandbreedte is het zaakje niet voorruit te branden. Lijkt wel of ik via een 386 de planet besurf. Ze krijgen nog een maandje de kans anders gaat de stekker eruit.

[0]

 

Tijd om weer eens een tank benzine te gaan verrijden:

[0]

 

tot februari te zien in het Fries Museum

[0]

 

3 December 2001

 

ueberfoegel

Bij de overburen patrouilleren een paar kraaien. Ze groeperen, formeren zich. Met scherpe blikken bespeuren ze de omgeving, hun verenpak als lange leren jassen.

[0]

 

Heel Nederland schijnt moeiteloos te accepteren dat een energiebedrijf wil helpen met energiebesparing o.a. d.m.v. een energiebesparingsplan. Mijn paranoide geest maakt overuren, hier klopt iets niet. Is het een maatschappelijk verantwoorde dekmantel waaronder je naar hartelust genaaid wordt? Het moet wel: eerst ervoor zorgen dat de mensen minder energie verbruiken, dan de energie duurder maken....tada.... meer winst!

[0]

 

Ik loop weer eens achter: shockmetal, Tanzmetal: mechanische metal met sample-achtige powerakkoorden -een muzikaal huwelijk tussen de Newyorkse indus trialband White Zombie en de omstreden Sloveense rockgroep Laibach, 'gewone' metal. Dat alles in het artikel: Rammstein provoceert graag

[0]

 

2 December 2001

 

Ik heb toch altijd wel enige compassie gehad met de man in de schaduw van: AD - Rouwen in Strawberry Fields

[0]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter