30 September 2001

 

Tot vandaag had ik niet het flauwste vermoeden dat je nog zo lang met total Loss door kunt blijven jakkeren: bangers

[0]

 

29 September 2001

 

Een klein verfijnd journalistiek meesterwerkje: De Telegraaf - Meeste cafťgangers regelmatig dronken

[0]

 

stoethaspel zoekt en vindt de grenzen van tolerantie en stuit op de termen: tolerantie en discriminatie. Deze woorden schakelen in onze West-Europees sociaal-liberaal brein een verdedigingsmechanismen van belangrijke heilige huisjes van de naoorlogse geschiedenis. Decennia lang hebben we ons kunnen redden met een politiek van pappen en nathouden: het week maken verharde intolerante elementen. Welvaart voor nagenoeg iedereen en iets meer voor die met een grote bek heeft tot een redelijk stabiele samenleving geleid. Maar, hoe hoog is de prijs en hoelang kunnen en willen we die nog betalen? En hoe kut is het als je als individu in botsing komt met zo een verhard element...

Een nadelig gevolg van vrijheid blijkt nu, dat antidemocratische krachten zich vrij in je samenleving kunnen beweging, zich zelfs te goed doen aan je samenleving. Dat is een klap in het gezicht en van die klap lijken we nog niet echt te zijn bekomen. De heilige huisjes schudden op hun grondvesten, want ons vruchtbaar lapje grond is in het geding.

Een groot deel van de nederlandse bevolking lijkt nu in te stemmen met het inleveren van vrijheid voor veiligheid. Dit leidt volgens mij maar tot een ding: de creatie van een hypermodern westers bastion, een gevangenis voor haar bewoners, een hel en niet eens veilig...

Wat een krachten trekken toch weer aan dit nietig individu niemsz. Gedachten, niet meer dan een wereld in zijn hoofd, want niemand weet wat vrijheid is.

[2]

 

27 September 2001

 

De dingen. Eerbetoon aan de dingen. Ik las het ergens. Een ding is altijd goed. Laten we terug gaan naar de dingen. Wat is een kast? Solide vaste vorm.

[2]

 

Het is de ongelogen leegte. Steevast en hard.

[0]

 

Of ik tandpasta op mijn puist wil doen.

[0]

 

Net als de aandelen zijn de nieuwswaarden drastisch gekelderd.

[0]

 

Als ik zo met een schuin oog naar Grote Broer, Het Gevecht kijk, krijg ik de indruk dat commerciŽle televisie zijn langste tijd wel gehad heeft.

[0]

 

Site van Noorderlicht is vernieuwd

[0]

 

Dat wordt zondag lekker bangeren. Of eigenlijk op een afstandje toekijken hoe anderen hun auto tot poeier rijden.

[0]

 

26 September 2001

 

Na de wende heb ik geen google-robot meer gezien

[0]

 

25 September 2001

 

DNW [De nieuwste wereld?: Een selectie van opinies over de aanslagen in de VS]

[0]

 

LUBA is volgens mij meer dan minder terug. Heb ik mijn muis alias ms-trackball niet voor Jan Lul spreekwoordelijk door het termopeen geflikkerd.

[2]

 

Wintertuin - Circus onder Water

[0]

 

Moeten "we" het nationalisme hier niet ook een beetje aanwakkeren??

[2]

 

24 September 2001

 

Het begint net een beetje kouder te worden en wat gaat er dan kapot: de cv-installatie (!*#@@*!).

[0]

 

De beste weblogger op dit moment: cioran, is een beetje aan het kutten...

[5]

 

Yes yes yes is het ons na 400 jaar toch gelukt: Maxima blijft katholiek

[1]

 

23 September 2001

 

pecunia, of beter, zonder pecunia wordt deze vrije wereld een kaal bestaan. In de VS worden de burgers opgeroepen de pecunia te laten rollen, in het belang van de vrijheid. Voor pecunia en vrijheid bouwen de mensen een fort van verplichtingen. Stress, Burnout, opvoedingsproblemen. Gisteren werd er gediscussieerd over het feminisme en de rol van de vrouw aan het begin van deze 21e eeuw. De discussie zelf heb ik niet gevolgd, maar het schakelde wel een gedachte in: De mensen willen, moeten steeds meer, hebzucht, vereist knoephard werken. Vanwege torenhoge hypotheken moeten vrouwen blijven werken en dan opeens beginnen de hormonen op te spelen: kinderwens=grote problemen=stress=burnout. De inflatie van een betaalde vrijheid.

[0]

 

Het werk van Bosch spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Tot 11 november is er dan nog de gelegenheid om je te vergapen aan al die fantastische figuurtjes in duistere landschappen. Ook is er een mooie uitgebreide site met veel ditjes en datjes: BoschUniverse

[1]

 

22 September 2001

 

Humor na de ramp

[0]

 

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, uit de startpagina-stal: vliegtuigcrash-wtc.pagina.nl

[0]

 

20 September 2001

 

Norse stoethaspel is omgekat

[0]

 

Ik knip mijn nagels altijd boven de wasbak.

[5]

 

Ik probeer me iets voor te stellen bij barok taalgebruik, maar mijn scheten ruiken zwaar biochemie. Het borrelt vlak onder het oppervlak en als een zak darmen zit ik vleesgeworden passief gekluisterd aan dagelijks routineus internetbezoek.

[0]

 

opgefrist: Intellectueel Online

[0]

 

19 September 2001

 

posthuman

[0]

 

Behoefte aan: Der Trost der Bilder?

[0]

 

For poetry makes nothing happen

[1]

 

17 September 2001

 

Ben het zat. Ga douchen en naar bed, lekker onder de wol, of eigenlijk een kostbaar synthetisch goedje dat ze in een zak van zachte dunne stof genaaid hebben. Of zou ik nog even een lekkere hete douche nemen, zodat ik mezelf gloeiend als een gegrilde kipfilet in die zak rol. Verdwijnen in een historische roman, ver weg van alle tumult.

[2]

 

lekker oudhollands ganzenborden

[0]

 

16 September 2001

 

zware tijden voor optimisten

[0]

 

15 September 2001

 

Er wordt gesproken over wraak, maar hoe kun je je wreken op mensen voor wie leven geen materiele waarde is?

[1]

 

Over op een nieuwe orde, in het kader van wat meer luchtig nieuws: Snotverjeppie! heeft nu een eigen domeinnaam net als mijn favoriete tvprogramma eigen huis en tuin

[1]

 

totale verbijstering van wat ik allemaal zie gebeuren. Het gaat mijn dadaistische brein ver te buiten.

[0]

 

13 September 2001

 

Mike's Message 9/12/2001 (via L-rs.org)

[0]

 

vrijheid, het woord wordt de laatste dagen te pas en te onpas aangehaald. Was is het? Je het schompes werken voor je droom, de droom. Te gaan te staan waar en te zeggen en vinden wat je wilt. Die vrijheid is er natuurlijk nooit geweest en bestaat ook helemaal niet. Het is een idee, een ideaal zelfs, een nobel ideaal zelfs. Dat ideaal licht onder vuur, antiwesterlijk vuur, maar het dreigt ook op te branden van binnenuit. Als ik Bush-senior hoor pleiten voor het uitbreiden van de middelen van de inlichtingendiensten vraag ik me af: wat is de prijs van vrijheid? Wat mag vrijheid kosten?

[0]

 

11 September 2001

 

murw van de beelden en hypotheses vrees ik dat deze dag in de geschiedenisboeken terecht zal komen

[0]

 

The Complete Lynch - Een handleiding voor luie kijkers (via kunstlog)

[0]

 

Even heb ik kunnen :)ontsnappen in een prachtig compliment

[0]

 

10 September 2001

 

Egoexpressionist Zero heeft zijn grenzen verlegd naar een nieuwe domein, alswaar hij zijn eeuwige experiment voortzet en hij opzoek gaat naar zijn N A K E D S E L F

[4]

 

Ik vond al dat ze een beetje een zuipkop had gekregen: MŠxima geniet van Andrť Hazes

[0]

 

Van gezonde mannelijke neger naar ziekelijke blanke vrouw en fans die huilen

Ooit kreeg ik verzonnen dat in de moderne VS mediasterren een soortement van plastic-pseudo-goden zijn. Iconen. Door zijn ontkenning van geslacht, afkomst, sterfelijkheid is Michael Jackson hiervan toch wel het meest doorgeflipte voorbeeld. Een soort van superster-heilige, intermediair tussen het alledaagse en een wereld van fantasie en suggestie. Maar nu dringt langzaam de vergankelijkheid zich aan hem op en wat overblijft is een immens tragische figuur.

Er was ook boegeroep en het jonge publiek was rusteloos in de lange onderbrekingen tussen de verschillende nummers. Vele monden vielen open van afschuw toen er op een groot videoscherm close-upbeelden werden vertoond van Jacksons potlooddunne neus, amandelvormige ogen, geplamuurde huid en opgezwollen rode lippen.

[0]

 

9 September 2001

 

kutzooi

[0]

 

Ze zegt: je gedrag heeft autistische kenmerken
Ze zegt: je hebt structuur nodig in je vrije tijd, vrijheid brengt je in verwarring en daarom doe je maar niets
Ik zeg: maar bijna iedereen vertoont bepaalde kenmerken van autisme
Ik weet: ze heeft gelijk

[6]

 

7 September 2001

 

29 september 2001: 12e Internationale Dag van de Vulpen

[1]

 

geupdate: Intellectueel Online

[0]

 

6 September 2001

 

AustraliŽ niet blij met Reservoir Dolls

De kinderbescherming van AustraliŽ is diep verontwaardig door een serie poppen van personages uit de film Reservoir Dogs. De poppen zijn door de Amerikaanse speelfgoedfabrikant Palisadestoys op de markt gebracht ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de film van Quentin Tarantino. Twee van de figuren zijn echter in het verkeerde keelgat geschoten. De ene, Mr Blonde (Michael Madsen), heeft het scheermes vast waarmee hij in de film het oor van de ongelukkige politieagent Marvin Nash afsnijdt. De Marvin Nash-pop heeft op zijn beurt een oor dat losgemaakt kan worden. "We zijn diep geschokt dat zulk gewelddadig speelgoed op de markt wordt gebracht", aldus de voorzitter van de Community Child Care in AustraliŽ.

bron: biosmail

[1]

 

5 September 2001

 

Kunst kun je niet managen. De mediale almacht van perscombinatiemeulenhoff krijgt eindelijk een forse dreun: Schrijvers Meulenhoff vertrekken

[1]

 

4 September 2001

 

Igry v kotorye Vy mozhete poigrat'

[1]

 

jij leuke loozer

[0]

 

Je af te vragen hoe leeg een mens nog kan worden. Een ander aangapen, het gezicht geen enkel teken. Gespierde slapte. Zelfs de spanning op de oogbollen verdwijnt. Ze lubberen tussen je oogleden, maar je was toch al totaal slap om te knipperen. Het daglicht schijnt binnen, maakt schrijnend duidelijk dat er niets meer is. Dat schrijnt, maar het doet je weinig, niks eigenlijk. Of zou er toch nog een stofje opdwarrelen, een kleine statische ontlading. Tedjeuzigtudje

[0]

 

3 September 2001

 

Het afwegen van woorden. Rust en tijd vinden om taal tot je te laten doordringen. Veel ervaringen heb ik inmiddels ver achter me gelaten. Te ver. Door me op enkele zaken te storten ben ik vergeten de bordjes te laten draaien. Als alle ingrediŽnten voor handen blijven is echter niets onherstelbaar. Het belang van het stellen van vragen. Ik heb me al lang niet meer afgevraagd: waarom?

[2]

 

Waarom kunnen ze die dode dichters niet online zetten

[0]

 

met uienat bereid

[0]

 

1 September 2001

 

Hier kon Niemsz toch wel eens naar toe gaan, Let's Rot and Roll

[0]

 

Ik geloof dat ze verloren hebben, of zoiets. Volgens mij slaag ik nooit voor het examen Nederlands Staatsburgerschap...

[0]

 

Van zijn ehvvdg heb ik nauwelijks genoten, lees daarom voorlopig geen post-whatever-moderne-vs-meuk meer. Dat het vaandel van de ironie nog meer half stok kan bewijst: Royal Journal | 1 of 101 Dave Eggers Jokes (via LOW)

[5]

 

Omdat ik een zwak heb voor het werk van Paul Verhoeven heb ik gisteren toch met smaak zijn verguisde Starship Troopers gekeken.

[1]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter