30 August 2001

 

de Volkskrant - Kok stapt opzij voor nieuwe generatie Hij heeft het keurig gedaan klinkt het in koor.

[0]

 

LUBACOV is gegrepen door de RSI, heel veel sterkte....ik slinger nu ritueel mijn muis, die eigenlijk een trackball is door de ruit...

[0]

 

29 August 2001

 

Een gedeelte van de tochten die we gemaakt hebben waren gewijd aan de keerzijde van de menselijke medaille. Op die keerzijde is duidelijk plaats voor het Konzentrationslager Struthof. Erg vreemd was het om met H. alleen door de barakken te lopen, in de ruimten en tastbaar nabij de voorwerpen, die een rol speelden in een gruwelijk systeem. De muren aan te raken, de oven van het crematorium te voelen, je te verwonderen over het feit dat het oven een boiler verwarmde, de haken, de betegelde tafel, het systeem, ja vooral het systeem. Ik heb me proberen voor te stellen, zoals al velen voor mij, hoe mensen tot zoiets in staat zijn een ander aan te doen. Een verklaring vond ik in de geleidelijkheid en de gewenning in combinatie met een dwingende macht van sociale, technologische en institutionele relaties. Dit soort afgeschermde kampen waren natuurlijk een ideale plaats waar een nieuwe wereld kon ontstaan met een geheel nieuwe realiteitsbeleving, waar grenzen stapje voor stapje werden verlegd, een onmerkbaar geleidelijk transformatie van een brave burgerman. Ach, spruitjessociologie van iemand die net als iedereen onderhevig is aan de macht van sociale, technologische en institutionele relaties, gell.....

[0]

 

ziej wer thuus, gell ....van een ouwe-lullen-trip met veel grijze-krullen-tuig, maar toch ook een aantal heftige zaken, 2000km op de teller en een opgeladen batterij...gell...tsak...

[0]

 

24 August 2001

 

cioran zit in een post-vacante-williknogwelloggen-crisis, maar gaat gelukkig "gewoon" door en schaart zich daarmee bij de rij der groten die doorgaan, ook als het even tegenzit.

Brengt mij bij een huishoudelijke mededeling: Niemsz gaat er een weekje tussenuit. Zet maar op je kalender.

[4]

 

Volg de prenatale belevenissen van kwaak het lamme eendje. Meer arti-flase-beestjes vind je op de peedzj van Marlies Platvoet

[0]

 

23 August 2001

 

"Loop heen!", zei hij en frunnikte zonder controle aan het lipje van zijn gulp. Hij probeerde me streng aan te kijken, maar dwingende en snel opeenvolgende ticks trokken zijn gezicht uit een door hem krampachtig vastgehouden patroon.Voor mij stond een uit fragmenten samengesteld persoon, een man van schijfjes.

[0]

 

Met googlen stuit je regelmatig op een lap tekst uit De Groene Amsterdammer, maar als je eens naar de hoofdpagina gaat, ontdek je dat het eigenlijk een van de weinig geslaagde www-voorbeelden van een papieren opinieblad is. Sjapoo, sjapoo, sjapoo.

[1]

 

Het is blond en kan alleen wat anderen het laten doen. (via ersee)

[0]

 

Ik begin steeds meer te geloven in de spreuk: Langzaam maar zeker.

[0]

 

22 August 2001

 

Er licht weer een vers stapeltje boeken langs mijn bed: Rachel Seiffert, De donkere kamer, Giovanni Chiara, De valstrik en Per Olov Enquist, Het bezoek van de lijfarts.

[2]

 

Terwijl ik op zoek was met http://www.google.com/search?q=leegte+totale+niets&hl=nl&lr=leegt and totale niets kwam ik op: Biels, en er verscheen weer een glimlach op mijn gezicht

[1]

 

21 August 2001

 

Het is Zidouta weer eens gelukt een discussie aan te zwengelen omtrend de zin van het weblog en waarheen de weg zal leiden. Waaahaaarheeeeen leeeeeidt de wegh die wei moeeeten gaaaaaaan

[0]

 

20 August 2001

 

Over een stoffer met een glazen oog, een ditmaal geschoren stoppelige kinloos, Dendie Dis, en een weergaloze televisieavond.

[6]

 

19 August 2001

 

Op zoek, maar ik kan het niet vinden. Vragen roepen nieuwe vragen op. Nadenken, terug in de tijd, naar de eerste vraag. Volgens de overlevering is het zoiets als: wat is dat???

[0]

 

Evilpupil

[0]

 

18 August 2001

 

Freek

Freek kwam in beweging. Een door hemzelf niet te bepalen tijd had hij daar gezeten, of beter: zich bevonden, maar nu kwam Freek in beweging. "Ik moet de vaart erin houden," dacht hij.
Zeer langzaam ging Freek vooruit. Hij schoof over een onregelmatige film van zand, waarvan de miljoenen scherpe kristalijnen vormen door zijn dun geworden ribbroek drongen. Krachtig drukte hij de kantige vormen door de vezels in het dunne vlees. Dwingend langzaam veranderden de vele scherpe randjes en spitse punten het raakvlak in een mengelmoes van materie.
Het beroerde materiaal bleef als een spoor achter. Later, veel later zouden de boeren van de streek hun geweren leegschieten op kraaien, die het met pijn tot stand gekomen spoor trachten te wissen.
Bij tijden stokten Freeks bewegingen. Freek was dan moe. Met een schok ontspande het magere lichaam en het benige hoofd zakte krachteloos tussen zijn armen, waar het in de diepte steun zocht. Uren balanseerde het hoofd op een onregelmatig verschuivend vlak rond de mond. "Knarsetanden," of iets met vergelijkbare betekenis verlichtte Freek's geest. Na verloop roerde hij zijn gezicht door een donkerbruine moes, die in de verte op de stront leek die langs zijn benen liep en zijn dunne ribbroek en vel aaneenplakten. Freek raakte doordrongen van de materie.
's-Nachts werd het koud op de vlakte. Met het donker worden stak er een koude wind op. Het gesteente leek deze koude gretig in zich op te nemen en trachtte de wind in zijn oneffenheden te vangen. Het leek zijn materiŽle wezen te sterkten aan de veroverde kou en perste haar genadenloos door zijn vele poriŽn naar buiten. Met behulp van de koude zocht het gesteente contact met het inwendige gruis in Freek's lichaam. "Het lijf verstijft de vaart vertraagt,", rijmde Freek's geest.

[0]

 

17 August 2001

 

Ik beleef nu met volle teugen dit goede moment: Hinke

[0]

 

In een gedateerd artikel in Elsevier vond ik deze mooie omschrijvingen:

'Een epidemie van narcistische fixatie'. 'Verregaande pathologisering en medicalisering van het onophefbaar menselijk tekort'

[0]

 

16 August 2001

 

Wij noemen dat leven. Wij noemen dat leven en we houden er van. Tegen elke prijs: s t o e t h a s p e l

[0]

 

Baard heeft een nieuwe categorie en ik ben bijna door mijn doos tissues heen. Het schrijnend getergde levensverhaal van marco heeft me bij de strot gegrepen, nee die jongen heeft het niet makkelijk. Tip: iedere ochtend je mond spoelen met Viviscal, krijg je haar van op je tanden. Ik verwacht binnenkort een bijtende reactie..

[0]

 

De definitie van kunst is een kwestie van afspraak. Maar als we allemaal maar voor onszelf gaan praten wordt het een: een subversief colbert

[0]

 

Met de rode on/off knop kunt u het pistool naar keuze aan of uit zetten (figuur 1)

[0]

 

De heer laat zijn muzikale schaapjes mooi verrekken: Pas aan de top kan popband voor geloof uitkomen

[0]

 

15 August 2001

 

zet maar in de agenda

[0]

 

Hollandscapes - Dutch Digital Images

[0]

 

Voor Hem
Voor Haar
Voor Kids,
Maar vooral voor de echte Hollander: testnet

[0]

 

licht, anders en deels met de hand, maar toch licht

[1]

 

12 August 2001

 

Hij keek er wat fijntjes bij, dat wil zeggen tot fijne spleetjes toegeknepen ogen. Hij probeerde mijn reaktie scherp te stellen. Maar ik gaf geen krimp.

[2]

 

Toemis boontjes


4 personen

500 g panklare boontjes of i blik
wat zout
3 eetlepels olie
1 middelgrote fijngesnipperde ui
1 teentje knoflook of flinke mespunt poeder 500 g gepelde tomaten
Ĺ of 1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel suiker
1 theeleper laospoeder
2 theelepels ketlap benteng manis

-Laat de gekookte boontjes of uit blik goed uitlekken
-Verwarm intussen de olie en fruit daarin, onder geregeld omscheppen, de ui en
knoflook glazig.
-Draai de warmtebron zo laag mogelijk. Snijd de tomaten in plakken, verwijder
kroontjes en zaad en doe de stukken tomaat bij de ui in de pan.
-Voeg de boontjes toe met sambal, suiker, laos en ketjap.
-Laat de boontjes onder af en toe omscheppen of omschudden door en door warm
worden.
-Voeg naar smaak nog ketjap of zout toe.


Tip:
i.p.v. verse tomaten kun je ook een blikje tomatenpuree nemen.

Smakelijk eten

[1]

 

Ik las net wat door de archieven van dit los zand en dacht: goh toen deed ik nog echt mijn best om er iets leuks van te maken.

[0]

 

Veel bier en slechte muziek.

[1]

 

10 August 2001

 

Hij was van plan zijn fiets te pakken. Sloom liep hij langs een rij kale struiken. De stugge stof van zijn jas beroerde de uiteinde van de takken, waardoor de jas op willekeurige plaatsen nat werd. Zijn hoofd stond niet naar dit soort details. Het werd zoals altijd beneveld van binnenuit.

[0]

 

Drie jaar geleden zou dit heet nieuws zijn

[0]

 

Gauguin 'cut off Van Gogh's ear'

[0]

 

8 August 2001

 

Dit valt vandaag in goede aarde: MaoActueel: Nescafť Black

[0]

 

Niemsz is boos, Niemsz is woedend, Niemsz is WOEST en verbitterd over alles dat met gemeente politiek, ambtenarij, bureaucratie en overheid te maken heeft. Ik heb de woorden die ook maar enigerlei hiermee verband houden uit mijn woordenboeken geschrapt. Al tweeeneenhalf jaar bedelen we de gemeente B uit Noord-Brabant om een vergunning om door te mogen gaan met werk waar iedereen in de gemeente B gebaat is. Adviescommissie, B.R.O., welstand, masterplan, plan, nog meer plannen, B en W, geen term hoe akelig ook wordt geschuwd om te vertragen. Als wij in de commerciele sector zo zouden werken zouden we in een half jaar failliet zijn, echt. Het aardige is dat we die vergunning gaan krijgen, MAAR WAAROM MOET DAAR DAN DRIE JAAR OF NOG LANGER OVERHEEN GAAN, WIE KAN MIJ DAT UITLEGGEN, WAAR WACHTEN WE OP? OP GODOT?

Bureaucratie houd zichzelf in stand, maakt de wetten, voert de wetten uit, voert de wetten NIET uit, controleert de wetten. Niemand controleert de bureaucratie. Zij nemen het geld waarvoor wij werken, zij bepalen hoeveel, zij bepalen waar het naartoe gaat. Een groot deel, een te groot deel, gebruiken zij om hun eigen systeem in stand te houden. Als burger heb je het nakijken, word je er vroeg of laat het slachtoffer van. Een keer in de vier jaar mag je als burger naar de stembus om de illusie in stand te houden dat je de bureaucratische gang kunt beinvloeden. Een suggestie van vrijheid, maar ieder individu, hoe idealistisch ook wordt erdoor vermalen.

Ja, dan zakt je op een gegeven moment de moed in de schoenen en rest je niets dan woede.....

[3]

 

Ramon's is back en doet de Groeten uit...

[0]

 

7 August 2001

 

De eeuwige crisis van minimalistische architectuur, een streven naar niets maar niet voorbij het punt komen van beinšhe Nichts: Martin Filler on Architecture

[0]

 

Vanwege de verbouwing heb ik de directoriestructuur op Niemsz-dot-com veranderd. Ben benieuwd wanneer de machines de wijzigingen verwerkt hebben.

[0]

 

Zero is er stilletjes tussenuit geknepen en daarmee is er weer een oorspronkelijke geest van het toneel verdwenen. Het wordt bijna tijd voor een virtuele begraafplaats voor weblogs.

[2]

 

Tonie komt wat groentjes uit de komkommertijd.

[0]

 

6 August 2001

 

De heilige geest bleef lekker hoog op zijn stokje zitten en peinsde er niet over neer te dalen.

De zomergasten met het Mensje viel me toch wel tegen, enkele fantastische filmfragmenten daargelaten. Het bewijst maar weer eens dat schrijvers niet per definitie garant staan voor goede televisie. Dat hoeven ze ook niet te doen, ze moeten gewoon goede tekst produceren, klaar.

[0]

 

5 August 2001

 

Tidj voor zomergasten

[0]

 

Draait nu Zita Swoon, life = a sexy sanctuary. Man wat is dat goed. Ik schreef het al vaker in dit kleinnood: dat kleine landje bezuiden ons lijkt wel een snelkookpan voor de kunsten. Consistenter consequenter, niet zo een opportunistisch los zand als hier. Uitzonderingen daargelaten.

[5]

 

3 August 2001

 

Nog twee nachtjes slapen: Zomergasten.

[0]

 

Een prachtige zin zat er in mijn hoofd, zojuist nog. Hij bleef maar half aan de eiwitten kleven. Voor geen eeuwigheid beschreven. Slechts afgeleide stukjes, brokstukken van eens een geheel. Een zwakke langzame kracht verplaatst ze. Ze maken een figuur, een fraktal? een exploderende chalenger?

[0]

 

contentkatalysator-meldpunt

[0]

 

Een boeiende mix van nostalgie en moderne techniek Marcel van Eeden tekenlog

[3]

 

2 August 2001

 

We kunnen toch met zekerheid stellen dat er sprake is van een serieuze Nederlogmalaise, nu alt0169, 's Neerlands eerste weblog, soort van verwordt tot een monument, of de fundering voor een nieuw bouwwerk?

[0]

 

1 August 2001

 

De neiging in oude gewoontes te vervallen

[3]

 

Ik denk: "mijn cputer staat in de fik, nee, er staat buiten iets te fikken, nee, nakendeju, mijn hut staat in de fik". Ik stuif naar beneden: zit mijn metgezel in de wierookwalm. "Tegen de muggen", zegt ze. Man, het behang krult van de muur en ik voel me een Van-der-Heijden-titel: Rookworst in augustus.

Het ik-haat-wierook-meldpunt

[4]

 

Rode Code Meldpunt

[0]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter