29 May 2001

 

Er is een heuse omkat geplanned, maar deze datum ga ik niet halen

[0]

 

Even een linkje om het woord weblog in de titel te rechtvaardigen: VANESSA BEECROFT ....................................................

[0]

 

De verbouwing van de keuken gaaaat maar door, van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat. Voorspoed en tegenslag wissen elkaar grillig af. Deze morgen nog een vette tegenslag, die soeplullen van het installatiebedrijf dat de gasleiding zou gaan verleggen laten het gruwelijk afweten. Al ruim een week houden ze ons aan het lijntje. Ze zouden er spoed achter zetten, ze zouden ons inplannen, we zouden al drie keer teruggebeld worden. Niks van dat alles. Zootje randtuig. Nu hebben we snel een concurrent ingeschakeld, want de klok tikt medogenloos door, Zegt die bloedworst dat ze geen gasleiding onder het huis door mogen leggen. Daar ga je dan, probeer dan nog maar een beetje de zon te laten schijnen.

Heh, dat moest ik even kwijt..

[0]

 

28 May 2001

 

Eindelijk vond ik dit stukje na niet al te lang zoeken: Theo Maassen op z'n best: Henk van den Tillaart

[0]

 

27 May 2001

 

Ze maken die glazen zoo diep tegenwoordig, whoeh

[0]

 

Sehnsucht nach Berlin

Als reactie op een reactie van Tsjonge schreef ik het volgende:

Sehnsucht is inderdaad het juiste woord. Ik krijg maar niet onder woorden wat die stad zo ongelooflijk intrigerend maakt. Ik weet dat er meer Nederlanders die Sehnsucht kennen. Het is een combinatie van historische gelaagdheid, smaak, esthetiek, ruimte, groen, verval, de muur, derde rijk, Weimar, Kultur, Neue Wache, Expressionisme, Grunderzeit, punk, vul verder maar aan.......

[5]

 

26 May 2001

 

vlees nog vis.

In de buitenwijken van Bombay sloopten betogers zelfs uit woede een hamburgerzaak.

Als ik aan Mcdonalds denk ik aan de film Falling down. Mcdonalds dus, je weet wel die dat kinderrestaurant met dat nonfood, waar al het eten uit een mal lijkt te komen zowel het broodje als de hamburger als de sla. Nu blijkt dat wat ze in die mallen spuiten ze soms dood dier toevoegen.

Sta je daar als lichtelijk volwassen kerel een macflurrie te bestellen.

Het restaurant waar ze de mensen zo gek krijgen dat ze na het nuttigen van hun veel te dure frefabfood ook nog hun eigen rotzooi opruimen.

geel en rood zal dan misschien de eetlust opwekken, maar het is wel foeilelijk, totaal stijlloos. Om de 15 km staat er zo een wanstaltige M het landschap te versjitteren. We zouden hier in Europa toch meer stil moeten mogen hebben.

Het is zo gemakkelijk is een veelgehoord argument. Als een contactgestoorde randdebiel op de lopende band van Mcdonalds BV.

Als kinderarbeid nog was toegestaan zouden ze een foetus nog de afwas laten doen

Bedrijfslijder bij de Mcdonalds: mag je voor het minimumloon en een geleend pak in het jongerenwerk.
Bedrijfslijder bij de Mcdonalds: nooit op je CV vermelden!!!!

Nee, ik bestel mijn broodje hamburger hier wel bij Cafetaria Ut Huukske. Voor f5.00 ligt er 100% koe op een zwarte grilplaat te koekeren, mmmmmm.

[2]

 

25 May 2001

 

Niemsz zegt altijd: creativiteit kent geen tijd

[0]

 

Als liefhebber van het knullige, persoonlijke, plebs meets webdesign, hoge en lage kunst, begin ik een nieuwe rubriek: homepage van ongeveer de week. Ik wil wel even duidelijk stellen: de pagina's die ik kies vind ik echt geweldig. Niks geen sarcasme, ironie of cynisme. De komende tijd zal ik proberen te formuleren wat er zo goed is aan dit soort e-uitingen.

de eerste in de rij is: www.leon Hendriks.nl

[4]

 

24 May 2001

 

Overpeinzingen van een autodidact I

De laatste tijd gaat de bekommernis om banaliteiten gaat erg ten koste van mijn abstractievermogen. Ik heb nogal een tijdje gehad dat mijn denkvermogen mij ernstig in de weg zat, als lobotomie toen in het ziekenfondspakket had gezeten… Het uit de academische wereld stappen toen heeft op lange termijn een vergelijkbaar resultaat gehad. En eigenlijk ben ik nu een zeer tevreden mens. Maar toch blijft het kriebelen, als jeuk aan een afgezet been.

Ik vorder langzaam met de nieuwe Grunberg. Elke avond zit ik me verkneukelen om het zoveelste bewijs dat de mens slachtoffer is van de schepping. Koren op de molen van de nihilist. Mooie metafoor voor het denken eigenlijk: het malen van ideeën in de molen van het denken.

Enkele citaten:

Wie een loflied op de mens aanheft, bezingt zijn nietigheid en zijn onbeduidendheid, want dat is waarin hij werkelijk uitblinkt. En niemand heeft zijn nietigheid mooier aangekleed dan de mens.

Niet in de vreze Gods leeft hij, maar in de vrees voor zijn medemens, aan wie hij zich spiegelt, met wie hij zich meet, aan wie hij troostende woorden en helende gebaren wil ontlokken, maar die uiteindelijk vreemd voor hem blijft als een woestijn die hij nog nooit heeft betreden.[4]

 

22 May 2001

 

doehetzelver, een fotoreportage
[0]

 

21 May 2001

 

Dagboek van een doehetzelver deel 1

- alles dat je gedaan hebt hoef je niet meer te doen
- je kunt niet alles tegelijk doen, er is een volgorde en van het wachten op dat wat nu nog niet kan word ik erg onrustig
- het aanleggen van een dubbele hotelschakelaar is erg gecompliceerd
- een grote radiator is erg zwaar en vaklui zijn nooit bereikbaar wanneer je ze echt nodig hebt,

[0]

 

Over hoe Tsja iambald werd en volgens Tsjonge ook nog jarig was, maar niet op de kalender staat en de ondraaglijk lichte elrado in het engels begon...

[3]

 

De komende weken staat in het teken van verbouwen, met name keuken. Het WWW, dat normaal dienst doet als een stuk hobbyistische tijdsverspilling vormt nu een bron van informatie en tips. Je surft wat rond bij mensen thuis, leert wat een centrale verdeeldoos is en dat je met een beitel altijd van je af moet steken, net als met een stiletto eigenlijk. Ja het worden nog roerige weken.

[0]

 

19 May 2001

 

De badpoets still rule, but there really has something to be done rozen verwelken, schepen vergaan.......

[0]

 

Zidouta schrijft vandaag loghistorie.

[0]

 

Opzoek naar het oerboek

 

Prachtig interview met Gerrit Krol vandaag in het NRC. Wat een fantastische man is dat toch. Zijn eerlijkheid ten aanzien van zijn inspiratie, werkwijze, leefwijze.

[0]

 

Het Berlijn-virus in me werd zojuist weer geactiveerd door deze fantastische filmDas Leben ist eine Baustelle. Elke lente ontwaakt het verlangen naar Berlijn te gaan, wat is er toch met die stad????

[2]

 

18 May 2001

 

Als een kind zo blij, eindelijk schalt hij uit door boxen, nondeknetter wat heb ik hier toch lang op moeten wachten. Ik verrek het onderwerp nader te expliceren. Iedere trouwe volger weet waar ik het over heb en er zijn al te veel woorden geweest de laatste tijd.

[4]

 

17 May 2001

 

Morgen is het eindelijk zover...

 

Zojuist de documentaire over de stereo MC's gekeken op Loladamusica. Wat een lekkere ongezonde working class heroes zijn dat. En they still fokking groove.

[0]

 

16 May 2001

 

Met gemengde gevoelens van trots en ontroering brengt Niemsz de volgende revelatie:

verschijnt in augustus 2001

(om verwarring te voorkomen: deze foto is gegarandeerd niet digitaal nabewerkt)

Een greep uit de inhoud:

- een computer: hardware, software en installeren
- computerprogramma's starten en sluiten
- tekstverwerken
- teksten afdrukken
- het internet op: zoeken, chatten en e-mailen
- veiligheid op internet

[2]

 

14 May 2001

 

Niemsz en Neo-E-Optimisme (NEO)

Ondanks al het gezeur ben ik toch behoorlijk optimistisch gestemd de afgelopen 12 minuten: er is al zoveel op het internet gedaan, maar nog veel meer is er nog niet gedaan. Hup, de handen uit de mouwen....

[0]

 

Franklin wint en Thomas Lieske krijgt de grote zak geld dat hoort bij de Libris Literatuurprijs. Met een scheef oog heb ik naar de uitzending van de avond van het boek gekeken. Een zootje bobo's, de opgeblazen kop van Elsbeth Etty en de charme en flair van Philip Freriks. Tellegen heeft het begrepen, hij bleef weg

[2]

 

13 May 2001

 

Voor de liefhebbers van netkunst: Een polyphone kroniek

[0]

 

Het songfestival is eigenlijk al mijn hele leven aan me voorbij gegaan. Vanavond kwam ik er toevallig bij uit en wat ik voorgeschoteld kreeg verraste me volkomen: wat een ongelooflijke schertzvertoning. Het zou iets te maken moeten hebben met Europa en muziek, maar het kon net zo goed op de maan zijn opgenomen. Een overblijfsel uit de jaren vijftig, dat met de Europeaan van de 21e eeuw niets meer van doen heeft. Ik ben blij dat we volgend jaar niet meer mee hoeven te doen en flikker die Euro ook maar gelijk overboord, ole..

[2]

 

11 May 2001

 

Het heeft wel heeeeeel lang geduurd, maar nu is er dan eindelijk versie 0.1. @je drukte me op het hart dat de sait nog lang nie af is. Dus: musicbylouis.com. De ceedee is ook nog nergens te koop. Maar we kunnen nog veel van deze jongens verwachten...en Niemsz is zo vrij alvast een voorsprong te nemen.

[0]

 

Restauratrice tekent baardje op Hollandse meester

[1]

 

9 May 2001

 

Op het moment weinig tijd om dit gebakje te updaten. Tussen de bedrijven door ben ik nog druk met een complete omkat. Moet toch een keer van dat zootje frames af zien te komen. Tijd, had ik maar meer tijd...

[2]

 

6 May 2001

 

Wij leven in tekensystemen. Computers, eigenlijk niets anders dan grote tekenmachines, verschaffen ons de mogelijkheid nieuwe systemen, virtuele werelden te bouwen. In het volgende systeem, het zogenoemde Ästhetisches System kun je een behoorlijk tijdje verpozen. Kennis van het Duits is wel prettig, anders wordt het wel erg abstract.

[0]

 

Het gevoel van weemoed in de lente. Het heeft te maken herinneringen aan gelukkige momenten. Steeds komen er meer herinneringen bij en daarmee wordt iedere lente zwaarder en mooier.

[0]

 

Soms zit het mee en soms zit het HEEL ERG TEGEN:

Wij hebben uw bestelling voor het concert van Tool ontvangen. Helaas kunnen
wij deze niet verder verwerken, daar er op deze dag geen kaarten meer
beschikbaar zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website
www.onstage.nl

Wij vertrouwen erop u hiermee te hebben geinformeerd.

[0]

 

Een nieuwe logger, dagboeker Z L A V A N A P H. Goh, zoveel frisheid, heb ik echt met plezier gelezen.

[0]

 

4 May 2001

 

Microsoft trekt met spelletjes, horloges, barbecues of reisstoeltjes ten strijde.[link]

[0]

 

Stop de uitverkoop van de beschaving

[2]

 

Nu is Tripleee toch echt een oor aangenaaid.

[1]

 

Een aardig stukje hi-tech cybervandalisme: FAKESHOP. Niemsz neemt geen verantwoordelijkheid over eventuele schadelijke gevolgen bij het volgen van de link (je bent gewaarschuwd!!!!)

[0]

 

Als je al niet helemaal looney bent dan verpoos maar eens een half uurtje op toydeath

[0]

 

De ludo globi

[0]

 

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN Biography

[0]

 

3 May 2001

 

De Oranjes goes big show-bizz

[0]

 

'In het begin was het Woord. Het Woord was bij God en het Woord was God. Het was in het begin bij God. Door het Woord is alles ontstaan en zonder het Woord is er niets ontstaan...'

[0]

 

Ik bespeur een nieuw soort wrangheid. We zijn nog lang niet verlost van het modernistisch vergif: Het geloof in de heilige vernieuwing, de vooruitgang en een technologisch nirwana. De laatste vijf jaar is het hard gegaan. Dagelijks springen wij op de trein die met een oneindig aantal megabytes sjeest door onze samenleving. Toch krijg ik langzaam de indruk dat we steeds vaker een rondje rond de kerk maken.

[0]

 

Weet jij nog waar me ergens zitten? Check in ieder geval deze post-moderne tijdbalk

[0]

 

DNW [Vogelvrij:Interview met filosoof Toni Negri]

[0]

 

Willem was niet goed snik. Al weken had hij met een kunstof tupperware-slabak over zijn hoofd in de bijkeuken gezeten. Hij hoorde allerlei dingen om hem heen. Om de zoveel tijd was het een drukte van jewelste, dan klopte er onverwacht iemand op zijn slabak.
Willem liet de kwijl lopen. De kol van zijn grijze schipperstrui werd er nat van. Eens in de zoveel tijd zag twee handen bij zijn vormeloze geslacht. Deze propten het in een fles van koud glas, waarin hij later langzaam leegstroomde. Warm leeg. Er werd dan van alles tegen hem gezegd, maar daar had hij geen boodschap aan: het lukte hem zo ook.

[0]

 

Jongens, kom op, doe het voor die jonge aanstormende talentjes

[0]

 

2 May 2001

 

Het schrijven voor het www heeft niet echt een goede invloed op mijn schrijfwijze. Rusteloosheid en gebrek aan concentratie leiden tot een soort van telegramstijl. Het medium kenmerkt zich door zijn vluchtigheid. Ik zal nieuwe manieren moeten zoeken om tot een meer geschikte vorm te komen.

[0]

 

1 May 2001

 

Ramon toont smoel en is nu echt vertrokken: Let-Me-Stay-For-A-Day.com - The Official Website

[0]

 

Deze is nog leuker: Het Virtueel Crematorium. Jezelf digitaal laten opstoken, schijnt niet zo een rommel te geven.

[1]

 

De gezelligste site van Nederland

[0]

 

Ik vroeg me net in de auto, terwijl ik me tegen mijn zin aan de maximumsnelheid hield af of het betaat: www.fuckthepolice.com.

[0]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter