29 April 2002

 

www.literatuurplein.nl

[0]

 

28 April 2002

 

De kleur van een bakkie pleur

Ik heb mijn hoofd vol liters zwarte tar gegoten en kijk nu bezwaard naar de wereld om me heen. Het goedje lijkt hard te worden en zet langzaam uit, de druk op mijn schedel is niet te harden. Ik begin me druk te maken, mijn hartkloppingen irriteren. Mijn ogen puilen uit, kan niet slapen, ben wakker zonder bewustzijn. Ik word bang, er is iets in me gevaren, een insect van minsten een kilo. Zijn pootjes kriebelen aan de binnenkant van mijn oren. Hij kijkt met me mee door mijn overspannen ogen, knaagt aan mijn schedel als iets hem niet bevalt. Vooral gisteren was ie niet te houden. Hein Huisman presenteerde: wie wordt de showmaster van Nederland? Het tolde in mijn hoofd, hij stak zo zijn angel in mijn laatste restje zijn. De volgende keer ga ik maar weer lekker aan de wijn.

[0]

 

Luba in een nieuw smaakje

[0]

 

Een kopke vers kaffee drinken bij pigmalion

[0]

 

Ik heb echter wel verwachtingen gekoesterd, want alles is verwachtingen koesteren of het is de dood

Baron van Teive [Fernando Pessoa], De Stoicijn, meer dan voortreffelijk vertaald door August willemsen

[0]

 

gum3 (9k image)

[0]

 

ggmast (8k image)

Archival Audio Tapes

[0]

 

25 April 2002

 


Dat het zoetjes aan gewoon burgerlijk is als je met je latexbroek en geblondeerd piercinggezicht loopt te geilnichten. Radeloos kinky zap ik langs ís lands mediazuilen op zoek naar een gezin met twee kinderen, een peugeot 206 en een te dikke golden retriever.

[0]

 

24 April 2002

 

ik snap hier werkelijk geen zak van, maar er is sprake van suggestie: spook

[0]

 

leuterende lor, blaast bazuint lala. Kun jij zien hoe laag die drempel is? een fraktie van, zoiets denk. Wie ooit op een sokkel stond, machogroot, ligt laag leep. En jij leest laag voor laag.

[0]

 

De vorm is in ons, wij vormen.

[0]

 

23 April 2002

 

De scrupule van de precisie, de intensiteit van het streven naar volmaaktheid - zij zijn, verre van stimulansen tot handelen, innerlijke drijfveren tot verzaken. Het is beter te dromen dan te zijn. Het is zo gemakkelijk alles in dromen voltooid te zien.

Baron van Teive [Fernando Pessoa], De Stoicijn, voortreffelijk vertaald door August willemsen

[0]

 


http://www.bbc.co.uk/paintingtheweather/

[0]

 

22 April 2002

 

We hebben de begroeing globaal weggehaald, de planten met onze hebberige knuistjes eruit getrokken. Nu waait het zand weg.

[1]

 

20 April 2002

 

Ik kreeg zojuist een mailtje van mijn betatester: BDN is mac=proof, maar ook zo goed als terug naar html1. digitale revolutie versus digitale reactionairisme.

[0]

 

19 April 2002

 

The end is important in all things.: nakedself.com/last%20page.htm

[0]

 

DNW is niet meer. Deze middag zag nog net de herhaling van de laatste aflevering: De waarzeggers van de nieuwe wereld. Zeldzaam goede televisie, alleen nog maar op internet.

[0]

 

Deze middag zapte ik langs de Nederlandse kanalen, eigenlijk met mijn kin op de knieŽn. In tegenstelling tot de publieken lenen de commerciŽlen hun zendtijd Ďs middags aan de meest lage commerciŽle uitwassen. Ze proberen me te laten bellen, poeslief proberen ze klaterend kermisjuwelen te laten bestellen, de zoveelste verzamelceedee van Elvis. Telecolportatie. En ik vroeg me af: als je zendtijd zo te grabbel gooit, hoe kun je dan waardering verwachten op momenten dat jij die nodig hebt?

[5]

 

17 April 2002

 

Na een beetje geknutsel hoop ik dat BDN netscape=mac-proof is. Convert layers to tables. Zo niet [reageer] dan even...

[7]

 

16 April 2002

 

Het is nu het wachten op: valt het of valt het tegen...

(11.00 u)

[0]

 

14 April 2002

 

Niks lulliger dan een mogelijkheid tot reageren en er niemand reageert. Dus moevuh ermee.

 

Over Roel die ondanks zijn blogspots gedreven neertypt wat ie doordenkt, ofwel een log om in de gaten te houden: doordenker

[0]

 

Kook anders met Niemsz en vrienden:

Roast a pig lika a pro in drie stappen.

[0]

 

cinelogo (6k image)

[0]

 

gentileschi-j-zagend (6k image)

[0]

 

Het Konsumptiezwijn dient niet gevoerd, maar geslacht

[0]

 

12 April 2002

 

Anna Best: Error 404

[0]

 

Wundernet

[0]

 

11 April 2002

 

Concludeer een primeur

En overweegt u om af te treden?

[0]

 

10 April 2002

 

Zonder meuk, browse met de zero-content (tm) browser (via Elrado)

[0]

 

8 April 2002

 

Houdbaar Nederland conserveert de beschaving zoals u en ik die kennen. Houdbaar Nederland blijft goed op de plank en verliest, ook na vier jaar, niets aan smaak en vitaliteit!

Houdbaar Nederland: Wij gaan ons om u!!

[0]

 

De strip is niet dood in nederland, je moet alleen even zoeken: nukomix

[0]

 

meer jongensachtig fraais: web van duister steden

[0]

 

7 April 2002

 

Strips zijn niet meer cool in ons land, dit in tegenstelling tot Belgie en Frankrijk. Per toeval kwam ik op de franka homepage en even ging ik weer een kleine twintig jaar terug. Gewoon genieten van een fraai uitgewerkte prent.

[0]

 

ijdelheid maakt samen minder [----> sikkema rechts]

[0]

 

scrapbook (0k image)

[0]

 

4 April 2002

 

eindelijk gelijnd: filosofiepuntennel

het eerste wat me al meteen boven de pet gaat is: cobussenpuntkom, over muziek, geluid, stilte, het opgewonden verkrachten van een plastic zak met een microfoon en de nagenoeg ondoorgrondelijke Derrida

[0]

 

3 April 2002

 

Nog meer Pfeijffer: plagiaat, intertekstualiteit, bronvermelding, polemiek, postmodern citeren, whatever.

ctrl c-v de leeskamer]

[0]

 

Je ijdelheid over een wereldwijd netwerk uitsmeren

[0]

 

Wat me ook opvalt is dat het verschijnsel steeds meer belegen wordt. Nieuwe logs krijgen zelden meer aandacht, de maat lijkt vol. Ik moet zeggen dat ik nog wel eens een poging doe de nieuwe logs te bekijken, maar na een stuk of wat haak ik weer af, zoveel tussen eenvormige middelbareschool lol en al gezien cyberpopulisme sans populus, oftewel heb last van heb het allemaal wel al een keer gezien.

En daar moet iets tegen gebeuren

Ik ga op zoek naar nieuwe/ mij nog onbekende logs die wel de moeite waard zijn en ik zal daarvan berichten alhier. En mocht jij, spaarzame bezoeker, vinden dat jij de god van loggenlol bent, bloggergenie en pure greymatter, reageer dan eens een keer.

maar ik voorspel, ik voorspel, dat het leeg zal blijven.

[1]

 

Ben zo zoetjes aan toch stiekem al een hele tijd bezig met loggen. In ieder geval zo lang dat bepaalde dingen vanzelfsprekend zijn geworden. Een van die vanzelfsprekendheden is hoe hard Tonie, de godfather der webloggers, nog steeds gaat. En hij gaat steeds harder.

[0]

 

todleben (26k image)

[0]

 

1 April 2002

 

Dit is mijn landschap, dit is het. Maar wat is het?
Ik ben inmiddels op vele plaatsen geweest, plaatsen die mij boeiden. Zij werden een frisse wind die het stof blaasden van mijn landschap, dat dit is.

[0]

 

naar aanleiding van de lezing van een gezaghebbende tekst (lectio) kwam men tot een probleemstelling (quaestio), die uitmondde in een dispuut (disputatio)

[0]

 

of dat ik op zolder een doos met oude foto's vind, alleen zijn het tekeningen, al even oud.

[0]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter