30 April 2001

 

De leeskamer verschafte me nog deze fantastische Eco-link

[0]

 

Ik heb nogal de neiging te vechten tegen windmolens. Een slaapkamer activist met een internetaansluiting. Het is dan ook in deze hoedanigheid, met het oog op het behoud van het individu, dat ik de volgende leus scandeer: WEG MET DE VERSCHRALING, KOOP NIET BIJ DE GROTE WINKELKETENS. Overal ligt gewoon dezelfde rotzooi, nog even en we zitten straks allemaal op dezelfde bank, drinkend uit hetzelfde kopje hetzelfde boek te lezen terwijl we naar dezelfde ceedee luisteren.

[4]

 

29 April 2001

 

Het glas was weer erg diep...

 

Nog twee dagen

[0]

 

28 April 2001

 

Heb het gehad,
het hangt me allemaal de strot uit,
geef de pijp aan Maarten,
interesseert me allemaal geen zier meer,
heb het gewoon echt gehad,
bloedeloze bedoening,
schiet allemaal voor geen meter op,
van die sneue types,
kan der niks mee,
zootje hopeloos,
wordt er echt compleet helemaal down van,
ga wat anders doen,
zoals een pot bier drinken,

de groeten

[3]

 

27 April 2001

 

Ja ja, en eindelijk is er weer een nieuwe Eco uit: Baudolino

[0]

 

Nog meer van de Grunberg zij geprezen: Nihilisme op een koopje

[0]

 

26 April 2001

 

Het is weer eens zover, het moet allemaal anders om uiteindelijk toch weer hetzelfde te worden. Als een gevangen vis zwem ik langs mijn glazen grens en denk: fuck you!

[2]

 

0, de man die sneller omkat dan zijn schaduw: en Raoul , die het geraamte van e-design blootlegt

[2]

 

A Country of the Mind
Jack B Yeats: The Small Ring

Jack Butler Yeats: The Two Travellers 1942
The Paintings of Jack B. Yeats
Samuel Beckett Disjecta

[0]

 

25 April 2001

 

De muse heeft zich goed verscholen, maar ik ben het verstoppertje spelen beu. ken je dat schilderij van Jack Yeats? De muse is daar een strenge paardenmenster met een zweep, met aan de uiteinde een roos. De zweep van de muse, het om je oren geslagen worden met je ultiemste wezen.

[0]

 

"Het zag er heel anders uit dan ik verwacht had; - de hemel.
Had ik altijd beelden gehad van lichtstralen die dwars door muren heen zouden schijnen, van dansende en zingende engelen, van mensen die op elkaars ruggen trommelend muziek maakten, - van hoekjes waar literaire gezelschappen zich verzamelden om de meest exquise verhalen aan elkaar uit te wisselen; - niets van dat alles kwam overeen met wat ik zag toen ik bij de poort aanklopte". Lees verder het eerste hoofdstuk van onkruid op: Zewuster.com

[0]

 

's-nachts filosoferen op een schoolplein en in het begin was er chaos: weblog Olaf Koens, de nachtbraker

[0]

 

24 April 2001

 

onedayfly

[2]

 

Eindelijk heb ik het gevonden, het woord dat het allemaal omvat: mediasynergie. Krijg jij ook zo een akelig gevoel? Mediasynergie: het met alle mogelijke middelen manipuleren van het klootjesvolk. Heel akelig word ik daarvan

[1]

 

23 April 2001

 

Vroeger had je links en rechts in de politiek, Netscape 3 en de progresieve trendzettende televisieomroep VPRO: Drieluik 'Muntz Actueel' geannuleerd

[0]

 

Positivisme versus religieuze ervaring deel 98480303: Are our religious feelings just a product of how the brain works?

[0]

 

De duivelmaker

[2]

 

22 April 2001

 

Gver, k*nkerzi, Netscape verklt mijn prachtige layout. Niemsz helemaal om, Niemsz helemaal into CSS, gooit dat brakke Notscape Navigator de zaak door de war. Dood, sterf, verga, wie nog het lef heeft om met netscheet deze pagina te bezoeken, brand! (leb)

[8]

 

Al een tijdje denk ik na over het landschap. Sinds ik me verplaats met de automobiel gaat het landschap aan me voorbij. Een auto gaat te snel, je moet je teveel concentreren op het verkeer. Vroeger verplaatste ik me te voet, fiets en openbaar vervoer. Het landschap vulde mijn geest en kleurde mijn gedachten. In het landschap is de kunst nog maar een menselijke tekortkoming.

[0]

 

20 April 2001

 

Net zat ik lekker op de wc en bedacht het volgende: soms gebeurt het dat afkeer omslaat in bewondering. Ik heb dat gehad bij Doe Maar, bij Harry Mulisch en vanavond had ik dat bij Arnon Grunberg. Op fenomenale wijze wist hij de uitzending van Barend en Van Dorp ( je weet wel, die stoffer met dat glazen oog en stoppelige kinloos) naar zijn hand te zetten en kleur te geven. Kunst ontmoette de echte wereld en even was niets meer vanzelfsprekend. In zijn nieuwste boek, De mensheid zij geprezen, een 21e eeuwse pendant van de Lof der Zotheid . voert hij een advocaat op die de mens verdedigt. De weerzin tegen dat stoute mannetje aan Groenteman's borst heeft plaats gemaakt bewondering en belangstelling voor de ontwikkeling die deze krullebol heeft doorgemaakt.

[0]

 

Al eerder te lezen (vanzelfsprekend) bij tripleee en nu ook op Niemsz: Jane's Addiction is back. Dit is iets waar ik al meer dan 10 jaar op wacht. Als ze de mythe maar niet om zeep helpen...

[3]

 

19 April 2001

 

Tonie meldt dat Max Pam weer onlain is. Nooit zal ik zijn performance vergeten in de Koos Tak-serie van Theo Van Gogh en de memorabele woorden:"Getverdemme, zo een volwassen kerel en dan zo een klein ventje verlinken..."

[0]

 

[0]

 

Wie er klaagt er over een gebrek aan diepgaande content op het wereldwijdeweb moet de volgende schat aan bronnen maar eens openen: Filosofische e-teksten

[0]

 

17 April 2001

 

Er zijn krachten die je van jezelf afvoeren en opeens ben je niemand

[0]

 

.'Nijntje niet altijd even lief en teer'. Onder dat pluizig wit zit diepzwart gal, eigenlijk diep verkoold grijs. Uit HSIEHLWKOBW voor dummies[0]

 

Via Zidouta's eiland kwam ik op de site van Onze Taal. Uiterst informatieve pagina voor taalfetishisten, bevat ook een soort van Babylonische weblog met allerlei taalkwesties.

[0]

 

16 April 2001

 

Onze familietraditie schrijft voor: iedere Pasen konijn in de pot. Hier volgt het recept: - Goed wat boter in de pan en het konijn, met zout en peper aanbraden - Voeg een paar uien toe - het begint al lekker te ruiken - als het konijn goed bruin is afblussen met wijnazijn, daarna een lepel mosterd, laurierbladen, kruidnagel en wat er niet al meer in je keukenkastje te vinden is naar smaak toevoegen - een paar uur laten pruttelen onder begeleiding van het Dick Bruna lied - en smullen maar.

Voor de liefhebbers heb ik nog: hoe slacht ik een heel lief wit konijntje op brute wijze voor dummies, alleen via email.

[0]

 

15 April 2001

 

Ik ben het kwijt, het paasgevoel. Geen eieren, geen religie, geen paasweer. Aanvankelijk was het zelfs de bedoeling dat ik vandaag buiten zou gaan schilderen. Het winterse weer, gisteravond heeft het zelfs gesneeuwd, heeft hier een stokje voor gestoken.

[3]

 

tik..tik..tik....

[0]

 

12 April 2001

 

Ik heb net ontdekt dat je in de ceedeelade van de cputer ook muziekceedees kunt stoppen. Eindelijk verlost van die teringventilator. Vestdijk voorbij: even een ceedee met stofzuigergeluid branden

[0]

 

Landschap III

A. Mulder - Het denken van het Landschap -

[0]

 

11 April 2001

 

Een leven in lijstjes, nu zijn de boeken aan de beurt bij: Zidouta

[0]

 

Ontzettend uitdagend initiatief van Lubacov. Logland and beyond is vlijtig aan het lijsten: Soundtrack van je leven

[0]

 

landschap II

We bewogen ons voort door een landschap. Hij, klein en compact naast me ik lang en mager. De vormen verloren hun scherpte door het invallen van de schemer. We liepen op de schemer af, alsof het een plaats had. Ik durf nu, hier te beweren dat niemand ons toen, daar het tegendeel had durven beweren.

[0]

 

Landschap I

Dit is mijn landschap, dit is het. Maar wat is het?
Ik ben inmiddels op vele plaatsen geweest, plaatsen die mij boeiden. Zij werden een frisse wind die het stof blaasden van mijn landschap, dat dit is.

[0]

 

Een kijkje achter het decor van de massaconsumptie:GIFlandschap

[0]

 

10 April 2001

 

En de toverafkorting is CSS.

[2]

 

Dit is toch om te huilen. Dit vraagt om een statement en wel in de vorm van diepe bewondering. Bewondering voor al die jongens en meisjes die elk weekend weer het dakleer van ome Harrie's garage spelen met de meest erbarmelijke, bij elkaar geschraapte apparatuur. Laat het jammerhout scheuren, ram door het vel, schreeuw de vuilste tekst in de strijd tegen de muziekfabriek.

[0]

 

8 April 2001

 

Ilja Pfeijffer II,

Ware poëzie, donderpreekte Pfeijffer, is per definitie ‘geen verstaanbaar verslag’ en ‘geen puisterige performance’, want: "Wie ‘klaarheid’ zegt, is klaar met zeggen en zal niet meer zingen". Echte poëzie ‘moet klonteren en schiften’.

tijdens de nacht van de poezie. Niets mooier dan zo een stekebetige luis in de pels

[0]

 

Eddie is fucking back, woehaaah: eddie's log Aanschouw ook Eddies kelder vol wapentuig (thnx 2 ltp)

[0]

 

7 April 2001

 

Ilja Pfeijffer heeft een nieuwe bundel uit Het glimpen van de welkwiek en plotselink stuit ik op een heuse woordenrijke poetenstrijd, poezie leeft!!!!

[2]

 

letterlijk en figuurlijk het licht zien: Christian Facilities Online

[0]

 

Daar heeft ene Ben Vroom toch maar eventjes een ijzeren checklist gepubliceert. Eens kijken in hoevere zijn eigen tekst aan eigengestelde wetten voldoetchecklist goede website

[0]

 

Heb jij nog een naief manuscript in de lade liggen: TSP

[0]

 

6 April 2001

 

Voor meer naamsbekendheid heb ik me laten adviseren door een professioneel reclamebureau. Citeren is goed voor een betere herkenbaarheid, zeiden ze. 

[0]

 

5 April 2001

 

Misvorming vormt de kunst van nu. De kunst van de afbraak. Om daarna niets meer op te bouwen. Deze fase is reeds voorbij. Er moet gebouwd, geleefd, gezocht. De zoektocht naar zinnige creatie, het je laten leven door materie, techniek, emotie. De nieuwe vormen zitten in de techniek besloten. De cyborg wordt langzaam realiteit. Mensen raken steeds meer verbonden met machines. Machines en massacultuur. De onvolkomenheid van de machine brengt ons uit ons evenwicht, verstoort het paradijs dat het voorspiegelt. De onvolkomenheid van de materie blijft onze grootste vijand.
Genialiteit op de valreep. Waar veel ruimte is gebeurt niets. De illusie van de tijd nemen voor. Geduld is eindig, de mens beperkt en genialiteit slechts een moment.

een gedachtentrap, ideeenestafette

[3]

 

hij verloste ons van de dode, een kwestie van vervoegen.

[0]

 

Al jaren zit ik te foeteren op het holliewoed-oscar-circus, maar vandaag moet ik toch een positief geluid laten horen: door de oscars heb ik Gladiator in de bioscoop kunnen zien. Wat een spektakel, wat een mega-suggestie, wat een totaalervaring. Af en toe ging het wat kort door de bocht ten behoeve van de spanning, maar alla. Ik heb mijn ongeloof toch de hele tijd kunnen opschorten. Ik zou een hele beschouwing kunnen houden over de historische film spiegel van de tijd waarin het gemaakt is, maar dan verniel je de hele film. Het is dan ook geen historische studie het is puur suggestie.

Ga hem kijken zolang die nog draait op het grote doek, en waag het niet te proberen op zo een pisschermpje met haperende video.

[3]

 

3 April 2001

 

Voor de liefhebbers van grafiek: een site waar je wel een tijdje kunt ronddolen: artbox

[0]

 

2 April 2001

 

  

Vanavond was ik op de opening van een schilderijententoonstelling van kunstbroeder Dr. Kroete. Het had natuurlijk een hoog reuniegehalte met veel bijpraten. Zo ontstond er een interessant gesprek met oud-medestrijder Tjark over de kunstenaar Joep van Lieshout, waarvan ik wel eens wat rauw werk had gezien. Thuis ben ik gelijk maar eens het www gaan afstruinen:

http://www.rnw.nl/cultuur/html/exorcisme000818.html
http://www.boijmans.rotterdam.nl/onderw/ckv1/erotiek/sexero3.htm
http://www.dutch-sculptors.org/new/publications/beelden1-2000/lieshout.htm
http://www.delta.tudelft.nl/delta/jaargangen/31/6/lies.html
http://www.vpro.nl/data/laat/materiaal2/lieshout.shtml
http://users.bart.nl/~floris/jvl1.html
http://www.move.to/avl

[0]

 

1 April 2001

 

Het jongetje in me kijkt echt uit naar deze film: Faust

[0]

 

Ben de laatste tijd een beetje in een zeurbui. Op zoek naar motivatie en inspiratie. Ik zoek echter niet hard genoeg, een intellectuele luiheid vertraagd mijn geest. Aan ideeën is er geen gebrek, die machine ratelt maar door. Het poept het ene idee na de andere uit, maar dan houdt het op. Ze zakken naar de bodem van mijn geheugen en als ik ze al opschrijf verwordt het tot een splinter aan mijn ideeënboom.

Het zal allemaal te maken hebben met een gebrek aan tijd en rust en ruimte. Stapels werk en verplichtingen, het huis dat ik bewoon een zootje vanwege een totale verbouwing. Mijn gekoesterde boeken staan al een half jaar dozen, bij het typen van dit stukje stoot ik een pot verf om. Een hoopvol ploeterende geest, tijd.

Vanmorgen heb ik het stukje over het koningshuis van mijn log gehaald. Teveel een voorbeeld van proberen leuk te doen. Het is echter louter een vormkwestie, een kwestie van te weinig tijd en geduld om een gedegen stuk te schrijven. Dat heeft Zidouta veel beter gedaan. De gevoeldens aan de basis waren en zijn wel oprecht. Dat koningshuis, dat is echt geen zuivere koffie en het klootjesvolk laat zich straal voor de gek houden. Dat bevalt me niet. Het meest ergerlijk vind ik de houding en rol van de journalistiek. De vercommercialisering van het nieuws gaat ten koste van de kwaliteit van de journalistiek en haar rol van onafhankelijk controleurs van de samenleving. Sensatiezucht, paparazzigedrag, primeurgeilheid, populistisch geschreeuw, nieuws is business nieuws is entertainment geworden. Als schapen laten ze zich leiden door de propagandamachine van de macht. Gelukkig krijgt elke beweging op zijn tijd zijn tegenbeweging

[0]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter