30 March 2001

 

Klinkt als een nieuw antidepressivum, of tabletje tegen voetschimmel: Yorin

[1]

 

29 March 2001

 

Mis zo wel een beetje de koffievlekken en etensresten: boekblad (via Zidouta)

[0]

 

Als pure Tool-addict was ik blij met het nieuwtje dat Tripleee bracht: er komt waarschijnlijk een extra exclusief Tool-concert. Eigenlijk had ik dat al wel verwacht. Zo een festival krijg je me met geen stok heen. Van die puistpuberige neo-punkhippies van 16, die door hun ouders naar de trein worden gebracht. Begin je een beetje lekker van je af te meppen heb je gelijk bloed aan je handen. Hapklare mojo-brokken. Zet dan net zo liever gewoon de ceedee aan.

[1]

 

28 March 2001

 

Ben vol lof, ben in cyberheaven. Ik beluister nu via chez Lubakov Lubacovs' album van de week: Motor Psycho's Demon Box. Ben geen echte Psychonaut, eigenlijk ken ik alleen het recente werk, maar dit oude werkje is waar de moeite.

[0]

 

Soms spoken er van zinnetjes door mijn hoofd: Dat je je leven laat bepalen door de dingen die je hebt.

[0]

 

wil weer eens wat meer op mijn laptop gaan werken: een gebonden grijs gewolkt boekje van Atlanta, f 14,95. Maar ik merk dat mijn handschrift naar cyberspace is. Ik moet mijn schrift concerveren, nu het nog kan. Daar zal vast wel een of ander slim programmaatje voor zijn. Reageer.

[0]

 

27 March 2001

 

De oude zeur en zelfmoorddeskundige Jeroen Brouwers geeft het boekencircus van katoen in een nu al memorabele toespraak: Circussen van ijdelheid. (via De Leeskamer)

[2]

 

Onze poes, Scully, heeft weer slachtoffers gemaakt. Toen ik van morgen beneden kwam werd ik getuige van wat een lynchpartij was geweest. Overal veren en bloed, maar nergens een spoor van het lijkje. Op een dag trek je je schoenen aan, wat voel ik tochÖ

[2]

 

Holliewoeds toppunt van zelfbevlekking. Elk jaar wordt de illusie de mens als halfgod een stukje beter. Zeer aardig zijn de documentaires over de stressmachine achter de schermen.The 73rd Annual Academy Awards

[0]

 

Een van de belangrijkste opgaven van het leven is je beperkingen leren kennen.

[0]

 

25 March 2001

 

Wat een hele marathon had moeten worden is een halve geworden. Na 13 uur konden we het verschil niet meer zien tussen special agent Cooper en BOB. Zo een serie moet je met heel je ziel en zaligheid beleven. Binnenkort de andere helft als we weer helemaal zijn bijgekomen. Now I really need a cuppa Joe.

[0]

 

24 March 2001

 

Ik sta op het punt om te vertrekken naar een twin peaks marathon. De komende 21 uur ben in de wereld waar niets is wat het lijkt. Wordt een lange nacht met veel damn fine cups of coffee, black as the moonless night. De serie gaat over alles dat er is in de wereld, maar vooral ook over de overwinning van de natuur over de mens, erg actueel nu tijdens de MKZ-toestand.

Wordt vervolgd.....

[3]

 

Waar is de tijd gebleven dat de schrijver nog op grote afstand, in resignatie, worstelde met de woordenwereld, zijn wereld: Schrijvers onthaald als popsterren op zevende dag literatuur

[0]

 

23 March 2001

 

Frontpageridders better NOW WASH YOUR HANDS!!!

[1]

 

Voor de ware bibliofiel: NetUit. Elke week een complete lijst van alle pas verschenen Nederlandstalige boeken.

[0]

 

De heilige Rabobank geeft de boeren financiŽle steun. Tot tranen geroerd, waar zijn de tissues? Ik zie alleen nergens staan dat het om een renteloze lening gaat. Er had beter kunnen staan Dat schoftentuig van de Rabobank probeert geld te verdienen aan de slachtoffers van MKZ.

Rabobank begint zich toch al te ontpoppen al de nieuwe Jehova's getuigen. Je moet die jongens van je erf afslaan met hun hypotheken, verzekeringen en wat niet al meer voor verre bijzaken. Het liefst glibberen ze lichaamloos binnen via de telefoon. Die jongens staan te popelen om de laatste nagel aan je doodskist te financieren. "Mijnheer, ik hoor dat u dood gaat, heeft u al gedacht aan..."

[0]

 

Omdat grote lappen tekst op het www niet schijnen te werken, hier een totaal andere insteek, die het bestuderen waard is: The Visual telling stories

[0]

 

22 March 2001

 

Het echte moe zijn. Het vel loopt van je gezicht. Eigenlijk heb je niets meer bij te dragen. Het zakt uit je weg, langzaam, maar te snel om erachteraan te duiken. Ik ga naar een zachte warmte. Daar kruip ik behaaglijk in een zwart gat. Weg van hier, op naar een nieuw begin.

[0]

 

21 March 2001

 

En verder gaan we, op zoek naar de wortels. Ergens tussen de cliches moet het te vinden zijn.

[0]

 

Dat ik er niet eerder opgekomen ben. Het lag er, zo voor het oprapen. Op de spreekwoordelijke steenworp afstand. Molens, tulpen, landschap vol groen. Ik heb het gevonden mijn land van herkomst, een postzegel op een harde schijf, ook op het www: Holland - Official website of the Netherlands

[0]

 

20 March 2001

 

Volgens mij probeert iemand de zaak op een morbide wijze te besodemieteren, en gelukkig maar. Komt zeker uit Amerka, zunnuh gek: dyingtime. (via Webwereld)

[0]

 

Via Reutellog, die toch wel akelig goed bezig is de laatste tijd: Museum of Depressionist Art

[4]

 

De mens is een machine. Het is een archaische machine die voor optimale prestaties dient te worden ge-fine-tuned. De technologie geeft ons hiervoor prachtige stukjes gereedschap. In een wereld met het abstracte begrip geld als hoofdmotor kent geen morele bezwaren. Slaven van geld, staalharde materie. Hoe bescherm ik nog mijn warme wezen, mijn onvolkomen essentie, wat mij maakt tot mezelf? (naar aanleiding van: Voetbalschoenen met computer)

[0]

 

De bibliotheek van de verdwenen geluiden

[0]

 

19 March 2001

 

Vandaag maar eens beginnen aan de belastingaangifte. De ijzeren cyclus van het burgermansbestaan en reddingsboei voor eigenhuisbezitters. "Ach was ik maar niet zo knap en had ik maar meer geld" (Thijs van de R.)

[3]

 

18 March 2001

 

Pestilence is even terug in mijn geheugen dankzij tripleee en Score. Mijn oude (death)metalhart begint weer een beetje te kloppen. Nog altijd koester ik een T-shirt van de eerste elpee: malleous maleficarum. Grijs en vol met gaten. De frontman, Patrick Mameli, niet echt de bescheidenheid zelve, best wel een drol eigenlijk, is ook een beetje aan zijn grootheidswaan tenondergegaan, maar muziek kon ie maken, net als de rest van de band. Marco Foddis, de drummer groeide uit tot een van de beste metaldrummers ter wereld (hij kon met een hand 3/16e en met de andere hand 2/16e drummen). Nostalgie, toch zou ik wel eens willen weten waar die jongens nu mee bezig zijn. Het laatste dat ik gehoord heb is een project dat Gestalt zou heten, maar zelfs het heilige internet heeft me daar nog geen uitsluitsel over kunnen geven. Als je meer weet, graag een reactie....

[3]

 

Ik heb straf, ik mag vandaag niet achter mijn cputer van mijn ega, zij moet een verslag maken voor school. Als een ventje van 9 begin ik aan de afwas van drie dagen.

[1]

 

Hoewel het al 12.30 is, is het nog vroeg, heel erg vroeg. Ik heb zelf nog niet on de spiegel gekeken maar ik moet wel een gezicht hebben alsof er een vrachtwagen overheen is gereden. Zoals iedere addicted logger check ik mijn stats, met daarin een nieuwe domeinnaam I W O N D E R U vanwaar mijn eigen gezicht me aanstaart. Schrik. Het prille begin van een nieuwe weblog, met een beeldend verslag van de weblogmeeting, zonder Niemsz, die kun je ook maar beter niet op je feestje hebben.

[1]

 

16 March 2001

 

22 maart deuren en ramen dicht en transistorradio aan

[0]

 

15 March 2001

 

Ben gisteren begonnen aan het boek Vriend van verdienste van Rosenboom. Het boekenweekgeschenk, dat ik al een maand had, heb ik aan de kant gesmeten. Het is bijna een overvol relaas over deze tijd, een tijd die ik zelf door en door ken, ben. Gaat op het stapeltje nooit uitgelezen boeken (van het enige boek dat ik van Rushdie gelezen heb, de Duivelsverzen, heb ik overigens wel intens genoten). Maar die Rosenboom, die is me der eentje. Die kan het echt. Zelfs dit ouder werkje heeft het al. Het komt een beetje stroefjes, met brieke benen op gang, maar geleidelijk dringt het zijn medogenloze onvermijdelijkheid aan je op. Rosenboom's wereld is een sado-flipperkast waarvan de pijnlijke obstakels optimaal zijn geplaats. De eindbestemming laat zich immer vermoeden, hoe lang het spel ook duurt. Sadistisch wordt de hoofdpersoon Theo in het spel gehouden om heel diep te vallen. De schrijver dwingt je te getuigen, je wordt een alziende voyeur of je legt het boek op het stapeltje, nooit uitlezen boeken

[2]

 

Verboden Boeken

[0]

 

Smaakvol voorgelezen fragmenten uit de wereldliteratuur en aanverwante zaken: Salon.com Audio

[0]

 

14 March 2001

 

Nog even en je karbonaatje loopt van je bord: Het Financieele DagBlad

[0]

 

Nieuwe videoclip van de Deftones, via Tripleee

[0]

 

Het is nu kwart over twaalf, een kwartier geleden is de boekenweek begonnen. Op TV zien we schrijvers, aanverwanten en totaal misplaatste types rondlopen als filmsterren bij een Oscaruitreiking. Even worden ze uit hun ploeterend bestaan gehaald en in de spotlights gezet. Gelukkig is er weer lekker veel commentaar op het boekenweekgeschenk, dat net bij Zeeman medogenloos werd neergesabeld. "Een totaal leeg boek", "Een kat in de zak" Dit is mijn land van herkomst. Lijkt me een aardig thema voor de komende week, die overigens tien dagen duurt.

Laat je door alle uit de klei getrokken commotie niet weerhouden een goed boek te kopen.

[0]

 

12 March 2001

 

Ramon's dot-com-idee is gelanceerd: Let me stay for a day. Echt een waagstuk. Ik heb bewondering voor het getoonde lef, dat gewoon verdient een succes te worden. Alleen op Niemsz' thuispagina kan ik geen slaapplaats aanbieden, zo een virtuele plaats biedt maar weinig ruimte.

[0]

 

11 March 2001

 

Vandaag twee nieuwe loggers aan mijn favo-lijstje toegevoegd: Chez Lubacov en Scoremuziekweblog

 

In het gebied rond het Binnenhof zagen we de bureaucratie gevisualiseerd

[0]

 

Vandaag met kunstbroeder Dr. Kroete onze "Lust am Grauen" bevredigd in het Haags Gemeentemuseum met een deel van het werk van Francis Bacon. We hebben zijn minimale techniek bewonderd en gezwelgd in de bedwelmende beweging van Bacon's sadistisch universum. Bacon zoekt echt de spanning op tussen een verfijnde techniek, een liefde voor de verf en een gruwelijke verbeelding. Een groot deel van zijn beeldtaal haalt hij uit de duizenden afbeeldingen die in zijn atelier rondslingerden en waarvan er een aantal tentoongesteld zijn.

Through the photografic image I find myself beginning to wander into the image and unlock what I think of as it's reality more than I can by looking at it.

Domper op de feestvreugde was de zeer onvriendelijke wijze waarop wij rond sluitingstijd werden verzocht het museum te verlaten. Om vijf uur gaat het ding dicht. Wat zijn dat voor tijden. Een museumbezoek is toch een vrijetijdsbesteding, dan ben je toch open als de mensen vrij zijn, nondeju. Als vee werden we naar buiten gedreven, waarna het personeel nog voor ons bij de tramhalte arriveerden.

[0]

 

9 March 2001

 

Een indringend kijkje in het leven van S.E. Fireworks directeur Rudi Bakker, die voor het NRC een dagboek bijhield.

[1]

 

Ow goodie goodie, I should have known better. Cinema van de onderste plank, dat is Hannibal. Ik loop bijna over van negativiteit en dat heeft niets te maken de vermeende heftigheid van de special effects, die hoogstens een beetje op de lachspieren werken. Kant nog wal, slaapverwekkend. Het script is een prutje van genre-elementen zonder doel of bedoeling. Het gedweept met goede smaak en psychologische spitsvondigheid is louter decoratie. Nog nooit heb ik de Goldberg variaties zo misplaatst gezien. Effectbejag, Holliewoed, marketingmachine, zijn weer een paar steekwoorden. Een film die je gezien moet hebben maar die zonde is van je vrije tijd, punt.

[3]

 

7 March 2001

 

ik vroeg me al een tijd je af waar briljante eddie is gebleven. Zijn log met hoog woehaah gehalte is al een flinke tijd uit de lucht. Iets met thuisservers en kabel. Toch jammer, of heeft ie een nieuw ip-adres?

[0]

 

moet toch niet erger worden met mijn internet verslaving: zit nu met mijn winterjas en das aan achter een bord piepers te internetten. Waar is mijn webcam???

[0]

 

Dit zijn de eerste serieuze woorden die ik in mijn greymatterschermpje tik. Het voelt nog wat onwennig, maar aan de andere kant heb ik de laatste maanden zoveel verschillende werkwijzen gehanteerd dat er nooit sprake is geweest van enige gewennig. De installatie en het instellen van de templates heeft me zo een twee uur gekost Het zal nog wel niet helemaal kloppen, maar tot nog toe maakt het een machtige indruk. kan iemand mij misschien helpen bij het in Greymater "implanteren" van mijn oude logs, of anders van mijn droom afhelpen?

[7]

 

 

 

Zoeken in Bijna Dagelijks Niemsz:

Powered By Greymatter