301104

 

Wie wil weten wat ie eet en gebruikt, waar het vandaan komt, hoe het is gemaakt, wat er steekt achter de beweringen van fabrikanten en hoe we misleid en vele €’s gemaakt worden, die is rijp voor de bevindingen van de Keuringsdienst van Waarde. Ik heb alle afleveringen van deze fantastische serie achter elkaar gekeken en barst inmiddels van de honger, met welke marketingmix zal ik mijn maag eens vullen. En waar is eigenlijk de consumentenbond, waar is godverdomme de consumentenbond

 


 

De Vooruitgang is een mythe

[ctrl-c-v de leeskamer]

 


 

291104

 

Je tekst zo op het papier knallen zonder schaven en verfijnen, wat een bevrijding moet dat zijn. Ondertussen heb ik voorgaande zin al zo een vijf keer herzien: de vrijheid is nog lang niet compleet. Proza moet ongebonden en vrij zijn, zich in de totale ruimte kunnen uitdijen. Onze Calvinistische cultuur neigt naar verdichting, naar essentiële zeikerigheid. Deze eigenschap mag een methode zijn en geen belemmerende bepaling. Ondanks mijn katholieke wortels besef ik nu mijn hele leven mishandeld te zijn met de liniaal van Calvijn, nog steeds maat en norm van onze cultuur.

 


 

241104

 

Dankzij Tripleee's ijzerrijk voedsel zijn de metalen weer eens terug in mijn leven. Ook erg ijzerrijk is Mastodon's video: Iron Tusk

 


 

211104

 

In the words of the ancients, one should make his decisions within the space of seven breaths. Lord Takanobu said, "If discrimination is long, it will spoil. " Lord Naoshige said, "When matters are done leisurely, seven out of ten will turn out badly. A warrior is a person who does things quickly.'' When your mind is going hither and thither, discrimination will never be brought to a conclusion. With an intense, fresh and undelaying spirit, one will make his judgments within the space of seven breaths. It is a matter of being determined and having the spirit to break right through to the other side.

- Hagakure: The Book of the Samurai,

 


 

Nog een paar uurtjes: de diepe dalen van de Zevenheuvelenloop.

 


 

181104

 

nauw1 (21k image)

 


 

161104

 
 


 

111104

 

De hele avond zit ik al te piekeren over hoe ik mijn teleurstelling moet verwoorden over wat ik aan berichtgeving op teevee zie. Verkeerde vragen worden aan verkeerde mensen gesteld. Geen enkele vraag die ook maar wijst op enige kennis van zaken. Hetzelfde vragenlijstje, ik denk gekopieerd uit een journaille-schoolboek, wordt aan alles en iedereen opgedrongen. Het is alles louter nog suggestie van journalistiek, van journalist spelen, met de realiteit als speelbal.

Ariealt verwoordt het als volgt:

Het klikken op drie, vier links, het lezen van een paar berichtjes uit verschillende 'kampen', leert je binnen tien minuten hoe ontstellend slecht de nieuwsvoorziening op televisie is. Dat is eng en wekt weinig vertrouwen.

 


 

101104

 

Backuppen en reanimeren van Het Ding; wat een loze dag.

 


 

071104

 

Ik zeg altijd: een poeppot moet niet te hoog zijn. Moderne plees zijn te hoog. Zo in de hoogte knijp je de billetjes teveel samen, waardoor de ontlasting de vrije loop ontnomen wordt. Het excrement raakt tussen de veel te nauwe bilspleet uitgesmeerd en het afpoetsen van de bips wordt een immens karwij. Nee, geef mij maar een ouderwets lage pot.

 


 

031104

 

De onwaarschijnlijke beloften van het Zero Point Field

 


 

The Race for President

 


 

021104

 

dat unheimliche net-na-de-moord-op-Pim-Fortuyn-gevoel, dat alles zich herhaalt tot er niemand meer over is en onzekerheid over hoeveel angst en geweld ons nog te wachten staat.

 


 

Powered By Greymatter