300603

als het maar voor niks is: Parkpop trekt 375.000 mensen


290603

Orfelio gaat catche(r) in the eye


260603

dada de defodog, deens doorstrepp. zol zol" Ich irre herum mit keinem anderen Ziel, als zu träumen", sagt Chateaubriand. Aber kann das ziellose Driften überhaupt ein Ziel verfolgen? Wieviel Drift verträgt der Mensch, und wann wird ihm schwindelig? Nach Richard Sennett ist die Drift das Schicksal des flexiblen Menschen in der Kultur des neuen Kapitalismus.
Aber wo beginnt die Drift, und wo endet sie? Gerade weil das nicht zu sagen ist, wird das 'Sich-Treiben-Lassen' von vielen als erstrebenswert betrachtet. Als Zustand, der seinen Reiz darin hat, keiner zu sein, sondern fluktuierender Übergang. Abgedockt von den üblichen Vertäuungen des Alltags, gelten andere Gesetze. Dem Driften als Lebens- und Denkform ist diese sechzehnte Ausgabe von parapluie gewidmet. »


250603

wereldwijd inloggen voor niemsz

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de website van Trouw.
Hieronder vindt u uw gebruikernaam en wachtwoord. Hiermee
kunt u direct inloggen.

gebruikersnaam: niemsz
wachtwoord: ct5kjzs2


Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de website van de Volkskrant. Hieronder
vindt u uw gebruikernaam en wachtwoord. Hiermee kunt u direct inloggen.

gebruikersnaam: niemsz22
wachtwoord: kbaxe66z


Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de website van het Algemeen Dagblad.
Hieronder vindt u uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee
kunt u direct inloggen.

gebruikersnaam: niemsz
wachtwoord: k8spuezb


Hartelijk dank voor uw aanmelding voor de website van NRC Handelsblad. Hieronder vindt u uw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kunt u direct inloggen.

gebruikersnaam: niemsz
wachtwoord: xsc22b3j


240603

For Yeats the half-light (twillight) was a civilizing influence, one that could tame reality's harsh glare and nights promise of transforming dark. Because it served as a conduit of pure process, the half-light brought forms to consciousness.De Tentoonstelling: STEIM's Electro Piepen Club

Dwalen door een aanraakbaar instrumentaal labyrint voor tastoren, streelogen, aaiklavieren, duwdenkers en knijpcomputers.


acoustic.space.lab


220603

Vannacht ging het luchtalarm. Een geladen spanning bewoog de lucht. Hellen rende naar beneden om de TV op regionaal te zetten toen even plotseling weer ophield. Vanmorgen bleek het geen droom, maar wat was het wel? Dat wordt nu onderzocht.


170603

Ik ben eindelijk weer waar ik was.

De geest tast het materiaal af. Te beginnen met de scherpe lijnen, de juiste vorm. Dan grove grote streken, het zwart. Zwart, wit en scherpe lijnen dat vindt mijn geest kostje.


150603

Scully de Hulk-Janssen Fortuyn had vandaag ook een cadeautje, dat ik nog net wist te redden en vast te leggen; Niemsz heeft een onmetelijk zwak voor de merel. Toen we vanavond thuiskwamen lagen er nog wat veertjes en onbestendige massa vastgekleefd aan het laminaat. Redding mislukt. Maar dit beestje leeft voort, voorbij de poorten van cyberheaven.


Niemsz wenst alle vaders de meest waardevolle dag met prachtige zelfgekleide asbakken en zo.


120603

regelmatig zag ik hem langs ons raam schuifelen, toen droeg hij nog een baard en een lange regenjas, nu, de peeceehoofdprijs


110603

Het is misschien wel tien jaar geleden dat ik in het stedelijk een tentoonstelling beleefde van aquarellen van Emil Nolde. Er zat geen stukje pigment verkeerd, een drama. Zou er iets van zijn weerklank hebben in cyberspace?

http://www.buchheimmuseum.de/service/impressum.htm
http://www.dentist.dk/nolde/nolde1.htm
www.umich.edu/~umma/20centexhibit/ 20centexhibit01.html
http://www.stud.uni-siegen.de/ingrid.meemken/seite-5.html
http://www.sfmoma.org/exhibitions/exhib_detail/00
_exhib_anderson/works_on_paper.html
http://bama.ua.edu/~emartin/gn403/art/15/index.html
090603

Quatuor pour la fin du TempsEr moet gestofgezogen en gedweild. Netjes langs de plintjes, eerst nat daarna met een goed uitgewrongen schone dweil. Het is dan tijdelijk niet toegestaan er overheen te lopen, met die lompe poten, met dat grove profiel, dat o zo hip en modern is...


080603


De asielzoeker komt!!


Iets in detail weergeven, vervormen, misvormen.


Ik weet niet wat ik wil. Op zich is dit niets nieuws, maar nu voelt het van levensbelang.


010603

Gisteren was de uitvaart van ons kleine meisje. Deze is gelukkig helemaal naar onze wens verlopen. Een uur nadat alles voorbij was, was het daar, het zwarte gat. Zwarter en dieper dan de diepste kern van het nihilisme. De komende tijd zal in het teken staan van het vullen van de leegte, maar het materiaal waarmee dat moet gebeuren is van inferieure kwaliteit ten opzichte van de sublieme waarde van onze Sterre.


vorige maand