310503

Momenteel vind ik veel troost bij mijn dichter die tevens ook engel is: Lucebert. Niet echt een gelegenheidsdichter, en toch heb ik een strofe gevonden die we op het prentje van Sterre hebben laten afdrukken, net als de afdrukken van haar handjes, gevingerverft met haar vader.

 

naar stad en land van geluk
zullen wij samen gaan
niet hier en naast elkaar
maar hier en daar
en ieder afzonderlijk

 

 


280503

We zijn zojuist terug uit het ziekenhuis. Ook gestorven kindjes moeten geboren worden, daarom zijn we gisteren opgenomen in het ziekenhuis, waar de bevalling door middel van medicijnen werd opgewekt. Dit is een langdurig maar ook mooi proces. Vanmiddag om vijf voor drie werd ons dochtertje geboren:

 

Sterre

 

Graag willen we iedereen bedanken voor de steun via de mail.


250503

Ons kindje, het heeft nog geen naam, is gestorven. Een kind met louter nog verwachting, dat niet de kans heeft gekregen geschiedenis te worden. Maar in ons leeft het voort heeft daar voor altijd zijn plaatsje gekregen.


 

 


220503

Een nieuwe film van Lars von Trier is altijd weer een heel gebeuren


210503

And God bless you all


190503

Dat je op een enkele stuip na genoeg genezen bent van postmodern hoonlachen


Dat je een klein beetje huilt, een brok wegslikt, een traan wegknippert, het niet helemaal laat gaan, omdat droevige dingen soms ook hun goede kant hebben


180503


IN DEN RANZIGE AAP

(ctrl-c-v Cioran)


De concurrentie laat het afweten dus kunnen wij het ook beroerd gaan doen. Zo moet er ongeveer gedacht worden en bijna vermoed je onderlinge afspraken. Kostenbesparing en winstgroei ter bevrediging van de belegger; ofwel de beurs als kanker van deze tijd. Terwijl vroeger kostenbesparing leidde tot lagere prijzen en concurrentie leidt die nu alleen nog maar tot het vergroten van marges. Wat overblijft verdwijnt in de zakken van de beleggers, de top en de adviesbureaus. We hebben het over de maininput van consumentenprogramma’s: verzekeringsmaatschappijen, grootwinkelbedrijven, banken, energiebedrijven en telecombedrijven

Dit alles overdacht ik toen ik bezig was 50 kilometer af te leggen om mijn eigen geld, een niet pinbaar bedrag, van de bank te mogen opnemen. Ik ben al mijn hele leven bij deze bank, een lidmaatschap van vader op zoon. En met weemoed denk ik terug aan het doordachte spaarpotje dat ik vol trots en vertrouwen overhandigde. Later kwam ik erachter dat ik mijn centen er met geen mogelijkheid meer uit kon krijgen, verbogen messen, afgebroken pinnetjes en toen had het duistere licht van de argwaan al moeten gaan branden. De praktijk: Je kunt je bank niet meer rechtstreeks bellen. Je wordt doorverbonden naar een 0800 nummer inclusief telefonist zonder problemen. Mijn geld zou over twee dagen klaar liggen. Ik naar de bank, bank weg, niets meer, zelfs het pinmachien een ruïne. Briefje: een andere bank heeft taken overgenomen. Rijden, zoeken, parkeerproblemen, zoeken, bank, hokje, erg komisch manneke, vloeken op het 0800 nummer, geen geld, bellen, mijn geld bij een andere bank 15 kilometer verderop, niemsz rijden, zoeken, zoeken, omleiding, zoeken, parkeren, betalen om te parkeren, zoeken bank, niemsz plaatst opmerkingen, zie hierboven, loketbediende helemaal beursgenoteerd afgestomd en eindelijk steek ik de centen in mijn zak. Heeft me nog een rondje gebak gekost, een keiharde regel bij het te laat komen op mijn werk.

En bij niemand kun je je gram meer kwijt, zodat ik u banaal verveel. Niemand is meer verantwoordelijk want ze hebben geen naam, daar zit de crux, maar ook het organisatorische genie. Deze bedrijven zijn volledig gedepersonaliseerd en verworden tot autonoom systeem waarin de mens vermalen wordt.


170503

textz


onesandzeros


Jezelf voorbij zodat dat je gewoon alles mist, nakendeju. Klee je wordt bedankt...


150503Weer eens een keertje moe te moede. De weergod kijkt wonder. Wortelwoest.


110503

Oftewel onze theorie van het tweemaal daags verwennen met een half zekske om nieuwe slachtoffers te voorkomen is onjuist gebleken


080503

Van invoer tot afvoer. Overtollige voorraad versnelt zonder verzet. Nee, het is zo niet meer te volgen.


ow ow ow als dat balkon maar goed vast komt te zitten


070503

Wat heb ik me toch last van pijnlijke snot. Kleine bloederige harde stukjes die vast zitten aan mijn neusharen. Ik kom er nauwelijks met mijn vinger achter. De snot heeft ook scherpe kantjes die mijn gevoelige neushuidje beschadigen. Mijn vinger is net te dik en onbruikbaar voor de inmiddels verspreide restjes. Nog een keer snotteren, niet trompetteren, dat mag niet dat is niet goed. Het laatste taaie goedje verdwijnt in mijn slokdarm. Frisse lucht, vrij baan.


060503

Dankzij die idiote registratieplicht word ik iedere ochtend in handen van de telegraaf gedreven.


040503

uren ronddoolplezier voor drum-o-logen, met een fantasische videoverzameling


Vannacht heb ik voor het eerst ons kind voelen bewegen: hele kleine maar duidelijke stompjes net boven de schaamstreek. Een nachtgraver net als zijn vader.


020503

9 van 10 op de schaal van mundi: merde wat een maler!


Chaos heeft geen geheugen.


vorige