290204

grenstoerisme

De attractie van de grens. De grens tussen verschillende morfologieen, maar ook hun uiterste grens met het niets. In het alledaagse is een grens zelden louter lijn; het is meestal een morfologisch overgangsgebied waar doorgaans verrassende attractieve combinaties te bewonderen zijn.


woehaah, probot op de nuchtere maag

[thnx 2 luba]


270204

In deze samenleving, een collectieve arena van betekenisgeving en herkenning, dienen alle leden zich te onderwerpen aan de gezamenlijke erkenning van bepaalde legitieme, al dan niet fictionele verklaringen. De gezamenlijk erkende standaard oefent een druk uit op elke individuele deelnemer, die zelf onderdeel is van die druk. Wie zich onttrekt aan de collectieve standaard riskeert:

- te vervallen in onbegrijpelijkheid,

- het contract te breken met de secundaire dominerende macht en daarmee met de stabiliteit van de sociale formatie.

Het is dan ook onnodig afwijkend gedrag te onderdrukken (censuur), daar het toch niet door het collectief begrepen wordt.


260204

Zonder kleurenruis vorm en toon beleven

Om de zoveel tijd overkomt me het monochome gevoel. Het is als wandelen in de schemering, in het niemandsland tussen dag en nacht.


240204

Dit postje is Macproof, want deze letters zijn er eigenhandig op ingeklopt. Dit machientje kreeg ik van een ware liefhebber, die zijn oogappel een tweede leven gunde. Ik ben er nu al een dagje zoet mee. Toen ik gisteren zijn nieuwste imac bewonderde kreeg ik spontaan de neiging mijn PC zo in de zink te mieteren.


210204

In de cdspeler:


190204


Het Ik, het wezen en het buiten

 


Rollebollen in Niemsz' omveld


Al die in een viskom onder water: zwem naar boven.


170204


120204

Tegelijkertijd raakte Niemsz geest steeds meer in de ban van het post-modernisme. Veel jonge intellectuelen uit zijn omgeving, maar ook daarbuiten, kregen moeite met zingeving, met de onwezenlijkheid van alle verschijnselen. Niemsz zocht troost in de schoonheid van de dingen, maar ook in de schoonheid van het verschrikkelijke. Steeds meer van zijn tijd ging op aan het zoeken naar wezenlijke schoonheid en in het zelf creeren hiervan. Het ideaal van de autodidact werd geboren.


110204

In het midden van een ingrijpend automatiseringsproces en het maakt me leeg, zo leeg, naast jongensachtig nieuwsgierig.


080204


Met pijn in ons hart nemen wij afscheid van

sikkema.net

juli 1999 - januari 2004

Archief

 

Maar niet getreurd, zijn ziel zal voortbestaan

about:blank

En ik voorspel u een spoedige terugkeer.


Als er alleen winnaars en verliezers zijn, dan zal iedere uitkomst van een situatie door zo een winnaar altijd als gewonnen worden uitgelegd.


060204

Hoewel ik het werk van Mozart adoreer heb ik zojuist pas de film Amadeus bekeken: hij was subliem, maar ook een waardeloos historisch document.

Terwijl Bach de komische perfectie onthulde zo verenigde Mozart deze met het subject, een volmaakte harmonie van mens en natuur. Later nam het subject steeds meer de overhand en was het met de harmonie snel gedaan.


050204

Een hoge lat geeft een laag rendement.


040204

Over niet onaardige Samoerais en onsterfelijke Tom Kroezes en dat battlescenes niet gauw meer goed genoeg zijn sinds LOTR.


010204

De geur van aarde. Een deel van mijn kindertijd bestaat uit het bouwen van hutten. Het zijn perioden waarin hele hordes kinderen aan het bouwen slaan. De meeste hutten zijn niet meer dan een kuil in de grond overdekt met een ratjetoe aan bij elkaar gescharrelde materialen en aarde om het aan het zicht te onttrekken.
Soms kroop je alleen in zo een hol. De geluiden verstommen, er dwarrelt zand in je haar en je ruikt de zure geur van aarde: ik geloof niet dat er nog ooit dichterbij ben geweest
.

De storm maakt me rusteloos en vroeg wakker


vorige