30 November 2002

 

Ik ken een oud musje met vriendelijke ogen, eigenaardige man, die geobsedeerd is door de ramen van Chagall. Hij weet er alles van, een eigen theorie, de betekenis teruggebracht naar een wezenlijke betekenis. Bronnenboek. De theorie heeft hij met een oude schrijfmachine op schrift gesteld en af en toe loopt hij met dat ene exemplaar onder zijn arm door het dorp te preken. Hij weet het dagelijkse te dromen.

[2]


 

Chag3 (51k image)

[0]


 

29 November 2002

 


[0]


 

26 November 2002

 

BEN1 (5k image)

Ben van Gent:
‘Snel aanpassen is mijn talent’
Goed in:
samenwerking, zorgvernieuwing, leiden professionals
Opvallend kenmerk: gedreven en betrokken
‘Ben is een goed klankbord’
‘Ben neemt met minder geen genoegen’
Dat doet hij met een aanstekelijk enthousiasme en gevoel voor humor zodat veel mensen zich bij hem op hun gemak voelen.'

[0]


 

Stefke maakt fantastische muziek, nu heeft ie zijn oude ruwe opnames in vinyl laten persen en even ben ik weer terug in de tijd dat deze nummers ontstonden en opgenomen werden, voor een groot deel in een hokje van twee bij twee met hoge entropie en oude rommel.

mummysatree (6k image)

[4]


 

Zojuist the discovery of heaven gekeken, de ontdekking van de hemel kun je het ding nauwelijks noemen. Voor mij werd het niet meer dan een collage van verbeelde scenes. De film is te groot voor Jeroen Krabbe, zoals ook het boek te groot was voor Harry Mulisch. Om niet alleen maar te zeiken: de acteurs speelden alleraardigst, de muziek is subliem, de effecten alleraardigst als ook het boek tot en met de dood van Max geniaal te noemen is. Maar het is groot, zo groot.

[0]


 

25 November 2002

 

rusteloze_pessoa (28k image)

Voor mijn dertigste verjaardag mocht ik een boek uitkiezen. Ik koos Het boek der rusteloosheid van de Fernando Pessoa, maar eigenlijk koos het boek mijn, want dit boek ben ik!!

[0]


 

22 November 2002

 

Toetsnaam: Computerkennis (gevorderde)
Aantal vragen: 25
Voldoende bij: 56 punten of meer
Uw naam: niemsz
Uw score: 96 punten
Uw resultaat: Voldoende

[0]


 

19 November 2002

 

slang02 (54k image)

Iedere week staan ze hier te controlleren, een lange lege rechte weg. Te kijken of je een kilometertje te hard rijdt, om je een euro of dertig uit de knip te trekken. Veiligheid, een fietspad wordt al tientallen jaren uitgesteld terwijl er al verschillende doden zijn gevallen. Staat Luke daar weer met zijn debielig laserpistooltje, ga d*verme maar aan de schop, graven voor je vaderland.


 

15 November 2002

 

Lezers en boeken, The House of Books heeft slechts twee woorden nodig om de kern van haar ambitie duidelijk te maken. Een ambitie die in al haar eenvoud en helderheid als doel heeft boeken voor een breed en geďnteresseerd lezerspubliek te maken. Onze boeken scheppen duidelijke verwachtingen bij de lezer en maken die vervolgens waar. Dat is onze kwaliteitsnorm.

Met boeken geven auteurs vorm aan het eigene en unieke dat ze met de wereld willen delen. De lezer verliest zich in het boek dat hem rechtstreeks aanspreekt, het boek dat duidelijk laat zien wat het beoogt, en waar hij met tevredenheid aan terugdenkt. Kortom, het boek dat persoonlijkheid bezit.
En natuurlijk speelt de Nederlandse en Vlaamse boekhandel als belangrijkste ontmoetingsplaats van de 'boekengemeenschap' een hoofdrol in ons streven. We werken aan en hopen op een blijvende wederzijds vruchtbare relatie waarin boeken en lezers centraal zullen staan.

Er wordt regelmatig gevraagd naar het verhaal achter de naam The House of Books. We zochten een naam die onze internationale oriëntatie weerspiegelt. Daarnaast moest de naam duidelijk maken wat een uitgeverij naar onze overtuiging vooral dient te zijn: een huis, een thuis voor onze auteurs. Ons huis vol boeken wil model staan voor al die Nederlandse en Vlaamse huizen waar ruimte en aandacht is voor 'boeken voor lezers'.

We hebben gekozen voor een open, frisse presentatie en bieden u vooral feitelijke informatie over onze boeken en cd-rom's. We hopen dat deze no-nonsense aanpak u aanspreekt.

[the house of books is onderdeel van Bertelsmann die eigenaar is van onder andere de ECI en Bol.com, RTL, Random House. red.]


 

13 November 2002

 

b (5k image)

[ctrl-c-v zero]


 

12 November 2002

 

Barend en van Dorp zijn over hun hoogtepunt heen, echt. Ik zie alleen nog routine en pogingen die te doorbreken. Jan Mulder die een liedje zingt, een heuse ceedee, gasten van onderop de stapel en meningen, steeds meer meningen


 

11 November 2002

 

collage (9k image)


 

Ben al een tijdje meningmoe. Meningen in de media. Menen, de fractie van een seconde tussen luisteren en spreken. Meningen maken de mensen en daarom komen we geen steek verder.


 

Soms moet het gewoon pijn doen. Een gedachte, een gesprek, de hoek van de tafel.


 

10 November 2002

 

Bushspeech [thnx 2 @je]


 

9 November 2002

 

konijn (13k image)


 

het is 22.14 uur en ik heb nog maar een klein uurtje om recht te doen aan familietraditie: het op zaterdagavond braden van een konijn uit eigen teelt. Hoe poezelig het leven naakt eindigt in een grijsgemarmerde kunststof blokkerkom.


 

8 November 2002

 

GRUNGE-TITLE-GRAINY (24k image)


 

6 November 2002

 

goya (12k image)


 

Dus dit is nou internet...na vier jaar ploeteren met zo een afgeknepen lijntje is Niemsz eindelijk breed gegaan. Het is of je je puchje hebt ingeruild voor een V8.


 

1 November 2002

 

vol van schaamte achter de bank gekropen keek ik net naar een programma waarvan de titel iets van idiots heeft. Een karrenvracht slachtoffers van postmoderne idolatrie. Laten we ze maar gewoon weer in god laten geloven en ieder zondag naar de kerk laten gaan om ze het zwijgen op te leggen.