140800

Ik ben helemaal wous van Berlijn. Ik ben er niet zo vaak geweest, maar als ik er ben raak ik in een roes, een dagdroom. Het is het historisch knooppunt van de westerse geschiedenis van de twintigste eeuw. De lucht is er geladen met Weimar, 3e rijk, koude oorlog. De stad straalt een enorme rust uit, ze ademt zwaar maar rustig. De straten zijn breed, er is veel groen het verkeer is Duits geregeld. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de megaverbouwing, die Berlijn klaar moet maken voor de 21e eeuw. Kosten noch moeite zijn gespaard om een olympus van de vooruitgang te verwezenlijken.

Dit stukje naar aanleiding van een artikel dat ik vond via www.kranten.com, dat erom vraagt gedeeplinkt te worden: http://www.trouw.nl/350029055.html

Via intellectueel online kwam ik op de volgende breinbreker terecht: memepool

Zomergasten was weer niet te evenaren. Van Dis is eindelijk in zijn element, vorig jaar zat hij volgens mij met dubbelliefde in zijn maag. Prachtig concept blijf ik het vinden: 3 uur ononderbroken televisie met een boeiend persoon. Genoeg om de geest te prikkelen. Erg sterk vond ik de fragmenten uit the singing detective . Ik hoop dat deze serie nog een keer herhaald wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *